ua en ru

"Арсенал" і "Челсі" розійшлися нульовою нічиєю

У заключному і, безумовно, найважливішому матчі 17-го туру чемпіонату Англії з футболу зійшлися два лондонських клуби: "Арсенал" приймав на своєму полі "Челсі". Обидві команди, крім перемоги в дербі, претендували на першу сходинку в турнірній таблиці. "Каноніри" перед початком зустрічі програвали тимчасовому лідерові чемпіонату "Ліверпулю" одне очко, а "сині" - три.

У заключному і, безумовно, найважливішому матчі 17-го туру чемпіонату Англії з футболу зійшлися два лондонських клуби: "Арсенал" приймав на своєму полі "Челсі". Обидві команди, крім перемоги в дербі, претендували на першу сходинку в турнірній таблиці. "Каноніри" перед початком зустрічі програвали тимчасовому лідерові чемпіонату "Ліверпулю" одне очко, а "сині" - три.

Арсенал - Челсі, 0:0

Однак для такого важливого матчу гра, в усякому разі її перша половина, вийшла досить нудною. Чи виною тому був проливний дощ, який вніс свої корективи у дії футболістів, чи це саме усвідомлення важливості матчу заважало гравцям. Так чи інакше, в першому таймі команди створили лише два цікавих моменти, один з яких повинен був би призвести до голу, але футбольна фортуна і підступний газон вирішили інакше.

Спочатку на 28-й хвилині Вілліан з правого флангу зробив подачу в центр штрафного, звідти Рамірес головою пробив по воротах метрів з семи, м'яч пролетів поруч зі штангою. Вілліан дуже активно проявив себе в матчі, але зусиль одного футболіста не може бути достатньо, щоб зробити такий матч.

На 36-й хвилині біля воріт "Арсеналу" був супермомент. Вілліан побачив забігання Френка Лемпарда в чужу штрафну, тут же закинув йому м'яч. Лемпард в дотик пробив по воротах, і як же не пощастило - м'яч вдарився спочатку про поперечину, потім про газон і вилетів назад у поле! А потім вже захисники винесли подалі і пробити не дали.

Після цього гра дещо розігналася, і футболісти внесли тимчасову різноманітність в панування на полі зневіри. "Арсенал" хотів взяти роль лідера в цьому матчі, "каноніри" мали перевагу у володінні м'ячем, що в першому матчі склало 59% проти 41. Однак до ролі лідера ідейного їм було далеко. Футболісти "Челсі" більше атакували, створили два небезпечних моменти, в той час як господарі завдали всього два удари за перші 45 хвилин, з них у ствір - нуль.

По поведінці тренерів було зрозуміло, що їх не все влаштовує. Жозе Моурінью періодично нервово сміявся, а Арсен Венгер досить неспокійно поводив себе у кромки поля, чим заслужив догану від резервного арбітра. Втім, і сам наставник "канонірів" був не проти поспілкуватися з рефері і обговорити рішення головного судді. Робота Майка Діна викликала питання і у гравців на полі, і вони не соромилися йому про це повідомляти.

Але навряд чи Діна можна звинувачувати в результаті гри. Так вже вийшло, що в своєму стовідсотковому моменті Лемпрад не зміг вразити ціль. А гравці "Арсеналу" з своєї переваги у володінні м'ячем, яка у другому таймі тільки зросла, нічого взяти не змогли. За весь матч у господарів поля був лише один удар в площину воріт.

Темп гри був рваним: гравці займалися ненадовго і проводили активні відрізки, то сповільнювалися, понуро перекочуючи м'яч. Втім, варто визнати, що навіть у моменти активності, гра була не дуже гострою.

У другому таймі можна відзначити момент, який на 69-й хвилині був у Месута Озіла. Він опинився в десяти метрах від воріт Петра Чеха, але Браніслав Іванович вчасно підкотився і вибив м'яч. Позиція для удару була відмінна, але пробити Озіл не встиг.

Та два моменти були з участю Олів'є Жиру. Спочатку він отримав класну передачу праворуч, залишився один перед Чехом, але пробив невдало - не зміг зрізати м'яча у ворота, а майже просто проштовхнув перед собою. Ще й Чех там кидався в ноги на цей м'яч. Потім Аарон Ремсі здорово прострілив на Жиру з лівого краю уздовж лінії штрафної, той пробив у дотик - вище воріт!

Цікаво, що Арсен Венгер не використав жодної заміни. Спочатку виникла думка, невже "канонірів" влаштовує нічия, і їх наставник тримає заміну на останні хвилини? Але тренер "Арсеналу" так і не освіжив свою команду.

"Арсенал" і "Челсі" не порадували своїх уболівальників в цьому матчі. Не такої гри любителі англійського футболу чекали від головної зустрічі туру. Команди задовольнялися одним очком кожна, а футболісти "Ліверпуля", мабуть, були хорошими хлопчиками, і Санта подарував їм перше місце в турнірній таблиці на Різдво.