ua en ru

"Альтком-Нерудпром" завершив підготовку до розробки ділянки "Заверіччя" Клесівського родовища гранітів із запасом близько 36 млн куб. м

Компанія "Альтком-Нерудпром" завершила підготовку до розробки ділянки "Заверічччя" Клесівського родовища гранітів (Рокитнянський і Сарненський райони Рівненської обл.) із запасом близько 36 млн куб. м. Про це повідомили РБК-Україна в прес-службі компанії. нвестиції в об'єкт за 4 роки перевищили 80 млн грн.
"Альтком" в 2006 р. придбав компанію "Нефтек Ойл", що володіє ліцензією на розробку ділянки "Заверічччя". Гранітний кар'єр глибиною 40 м був затоплений. Тільки роботи по осушенню зайняли 1,5 року. Паралельно йшло будівництво виробничих потужностей. "На сьогодні завод побудований. Завершуються необхідні експертизи для введення його в експлуатацію", - заявив заступник генерального директора "Альтком-Нерудпрома" Володимир Ратушний.
Планується, що на початку четвертого кварталу 2010 р. кар'єр видасть першу продукцію, яка буде використовуватися на реконструкції злітно-посадкової смуги Львівського аеропорту та будівництві стадіону у Львові. Підприємство забезпечить роботою близько 80 фахівців різних професій. Потужності заводу розраховані на переробку 225 тонн сировини на годину. Обладнання фірми SANDVIK (Швеція) дозволяє виробляти єврощебень.