ua en ru

"Аль-Кайєда" загрожує відправкою до країн Заходу нових бомб-посилок

Єменське крило терористичного угрупування "Аль-Кайєда" заявило, що продовжить відправку до країн Заходу бомб-посилок, які вже були знайдені в літаках поштових служб, передає РБК.
Як говориться в поширеній в інтернеті заяві угрупування, вартість подібних бомб невисока - виготовлення кожної такої посилки обходиться приблизно в 4 тис. дол При цьому, за словами терористів, знайдені в жовтні 2010 р. бомби-посилки призначалися не для здійснення будь-яких масових терактів, а для того щоб завдати максимального економічного збитку.
Раніше в цьому місяці єменська осередок "Аль-Кайєди" зізналася у підриві вантажного літака американської поштової компанії United Parcel Service (UPS) у вересні ц.р., а також у відправці в США посилок з вибухівкою. Про це йдеться на сайті групи SITE, що займається моніторингом терористичних ресурсів. "Аль-Кайєда на Аравійському півострові бере на себе відповідальність за організацію недавно розкритого змови з посилками-бомбами, а також за вибух вантажного літака компанії UPS в Дубаї у вересні цього року", - йдеться в заяві Єменської осередку "Аль-Кайєди", розміщеному на ісламістських форумах.
Нагадаємо, вантажний літак Boeing 747, що належить американській поштової компанії UPS, зазнав аварії 3 вересня 2010 р. в Дубаї. За словами очевидців, Boeing загорівся в повітрі, після чого впав на землю. На борту підірваного літака знаходилися два пілоти, обидва загинули. Аварія сталася через деякий час після зльоту. Повітряне судно прямувало в м. Кельн.
Пізніше, 29 жовтня 2010 р., посилки з вибухівкою, які, ймовірно, повинні були вибухнути в повітрі, були виявлені на борту літака американської авіакомпанії поштового UPS та авіалайнера компанії Qatar Airways, що прямували з Ємену в м. Нью-Йорк. Небезпечний вантаж був перехоплений в Лондоні і Дубаї, так як посилки були відправлені транзитом саме через ці міста.
У підготовці невдалих терактів спочатку підозрювали єменське крило "Аль-Кайєди".