ua en ru

"Аль-Кайєда" закликає єгипетських ісламістів об'єднатися

Лідер терористичної організації "Аль-Кайєда" Айман аз-Завахирі закликав єгипетських ісламістів до об'єднання під прапором релігії з метою боротьби з тимчасовим урядом країни, який, на його думку, "веде війну проти ісламу".

Лідер терористичної організації "Аль-Кайєда" Айман аз-Завахирі (на фото) закликав єгипетських ісламістів до об'єднання під прапором релігії з метою боротьби з тимчасовим урядом країни, який, на його думку, "веде війну проти ісламу". Про це повідомляє агентство Associated Press.

На думку аз-Завахирі, союзниками сформованого військовими тимчасового єгипетського уряду в боротьбі з ісламом є "США, Ізраїль, світські організації і християни".

Крім того, лідер "Аль-Кайєди" звинуватив уряд країни в отриманні грошей від країн Персидської затоки, які, вважає аз-Завахирі, є частиною "брудної змови" по знищенню ісламістських рухів. Аз-Завахирі закликав до "народного" ісламістського повстання "проти злочинців, що захопили владу над Єгиптом".

Зазначимо, що на початку серпня 2013 р. аз-Завахирі вже звинувачував "атеїстів і хрестоносців" в скиненні законного Президента Єгипту Мохаммеда Мурсі і закликав єгиптян встановити шаріатську державу.

Нагадаємо, 9 жовтня єгипетська релігійно-політична асоціація "Брати-мусульмани" офіційно оголосила про розформування. Указ про розпуск організації підписав міністр соціальної солідарності АРЕ Ахмед аль-Бораї.

Суд Каїра виніс постанову про заборону діяльності "Братів-мусульман" в країні ще 23 вересня. Напередодні відбулося розгляд апеляції організації, але вона була відхилена.

Після цього єгипетська влада заморозила рахунки і конфіскували кошти ісламістської групи. У "Братів-мусульман" більше не було можливості значитися в статус некомерційної організації і продовжувати свою діяльність.

Відразу після процесу країну охопили масові заворушення: сотні прихильників "Братів-мусульман" вийшли на вулиці, скандуючи гасла з вимогою відставки військового уряду. Найбільш масштабні виступи охопили Каїр.