ua en ru

"AES Україна" розглядає можливість участі у приватизації обленерго

"AES Україна" розглядає можливість участі у приватизації обленерго. Про це журналістам в ході Укарінского енергетичного форуму заявила директор компанії Алфія Жумаева, передає корреспонеднт РБК-Україна.
"Не можу сказати, що будемо 100% учавствовать, але ми спостерігаємо за процесом ... є стриманий інтерес", - заявила А.Жумаева.
Вона зазначила, що до цих пір незрозуміло, які саме об'єкти будуть виставлені на приватизацію. Крім того, інтерес потенційних інвесторів знижують існуючі проблеми в тарифоутворенні обленерго.
Нагадаємо, 1 березня міністр енергетики і вуглепрому Юрій Бойко заявив, що цього року будуть приватизовані держпакети двох енергогенеруючих і 5-6 енергопостачальних компаній (обленерго). За словами міністра, перший конкурс (одна генеруюча, 2-3 обленерго) буде оголошений у середині 2011 р.
Раніше голова Фонду держмайна Олександр Рябченко повідомляв, що спочатку планується приватизація енергогенеруючих компаній "Західенерго" і "Дніпроенерго".
"AES Україна" володіє пакетами акцій "Кіевобенерго" і "Рівнеобленерго".
AES - міжнародна енергетична компанія, яка виробляє і розподіляє електроенергію для 100 млн споживачів у 26 країнах світу.