ua en ru

"АероСвіт" у лютому звільнить кілька сотень співробітників

"АероСвіт" у лютому звільнить кілька сотень співробітників, повідомляє прес-служба авіакомпанії.

"У лютому 2013 року відбувається звільнення кількох сотень співробітників, які отримали повідомлення про скорочення (у зв'язку з реорганізацією) ще в грудні 2012 р.", - говориться в повідомленні.

Відзначається, що програмою реструктуризації діяльності "АероСвіту" передбачена передача на аутсорсинг окремих операцій, перегляд маршрутної мережі, скорочення штату компанії. "АероСвіт", зокрема, має намір зосередитися на обслуговуванні діючої далекомагістральної мережі польотів з її подальшим розширенням, а також на перевезення пасажирів середньомагістральними і внутрішніми рейсами авіакомпаній-партнерів. У цьому випадку штат авіакомпанії налічуватиме приблизно 700 осіб.

Всі документи звільненим співробітникам, видача яких законодавством передбачена в день звільнення, оформляються та видаються своєчасно, відзначає компанія. Із затримкою видаються довідки про отриману заробітну плату для пред'явлення в центр зайнятості, які не входять до переліку таких документів. У зв'язку зі значними масштабами реорганізації, одночасно оформити кілька сотень досить об'ємних (за кількістю розрахунків) довідок всім співробітникам неможливо, на їх підготовку потрібно чимало часу, зазначає компанія. Зараз необхідні розрахунки проводяться і найближчим часом довідки тим, хто був звільнений до середини лютого, будуть готові.

"Крім цього, у зв'язку з різким скороченням надходжень коштів від операційної діяльності компанії в січні 2013 р. і припиненням регулярних польотів з лютого до початку літньої навігації, виникли затримки у виплаті заробітної плати персоналу та розрахунках зі звільненими співробітниками. У цій ситуації заробітна плата зараз видається за графіком", - відзначає "АероСвіт".

При визначенні черговості її отримання пріоритет віддається людям з меншим рівнем доходів.

Читайте також: "АероСвіт" обіцяє виплатити всю заборгованість по зарплаті своїм працівникам, - Козак