ua en ru

"Аеросвіт" отримав перший з 11 замовлених літаків Boeing серії Next Generation 737

Компанія Boeing і авіакомпанія "Аеросвіт" відзначають поставку першого реактивного лайнера нового покоління 737-800 (з 11 замовлених серії 737 Next-Generation) в Україну, повідомляє прес-служба компанії Boeing.

"Постачання першого з 11 замовлених літаків 737 Next Generation означає для нас початок оновлення нашого флоту вузькофюзеляжних літаків", - сказав голова наглядової ради авіакомпанії "Аеросвіт" Григорій Гуртовий, За його словами, реалізація цієї масштабної програми дозволить підвищити ефективність роботи авіакомпанії і запропонувати пасажирам високий рівень комфорту салону Boeing Sky, який буде вперше забезпечено в Україні".

"Boeing радий поставити перший літак нового покоління 737-800 для авіакомпанії "Аеросвіт", - сказав віце-президент компанії з продажу в Україні, Росії, Центральній Азії і на Близькому Сході Марті Бентротт "Для нас велика честь передати цей чудовий літак нашому важливого замовнику, ми впевнені, що пасажири і співробітники "Аеросвіту" оцінять його ефективність, надійність і комфорт. Ми сподіваємося на зміцнення наших партнерських відносин і будемо підтримувати зростання і розширення бізнесу авіакомпанії", - додав віце-президент.

Зазначимо, літаки беруться в операційний лізинг, поставки розраховані на 2012 - 2016 рр.

Авіакомпанія "Аеросвіт" була заснована в 1994 році, базовий аеропорт компанії - Бориспіль. "Аеросвіт" обслуговує 80 міжнародних маршрутів в 34 країнах, а також забезпечує доставку пасажирів у великі регіональні центри України. З 1996 року "Аеросвіт" є членом Міжнародної Асоціації Повітряного Транспорту (IATA), а з 2008 року - Асоціації європейських авіакомпаній.

Авіакомпанія стала одним з перших перевізників у Східній Європі, що пройшов стандартизацію IOSA (IATA Operational Safety Audit) і раз на два роки успішно підтверджує відповідність стандартам безпеки шляхом проведення незалежного аудиту IOSA - в т.ч. в 2011 р.