ua en ru

"АероСвіт" повністю розрахувався за боргами за аеронавігацію перед РФ, але аеропорти не хочуть продовжувати обслуговування компанії,- Росавіація

Авіакомпанія "АероСвіт" повністю розрахувалася з боргами за аеронавігаційне обслуговування перед РФ. Про це повідомив керівник Федерального агентства повітряного транспорту (Росавіації) Олександр Нерадько.

"За аеронавігацію вони погасили заборгованість, але у них зберігається велика заборгованість перед аеропортом "Шереметьєво" і іншими аеропортами, куди вони виконують польоти", - повідомив він, відзначивши, що борг перед "Шереметьєво" становить 95 млн руб. (3 млн дол.).

"Нам аеропорти повідомили, що вони не будуть обслуговувати більше цю авіакомпанію", - зазначив Нерадько.

Повідомлялося, що заборгованість "АероСвіту" за аеронавігацію становила понад 1 млн дол. за обслуговування в районі аеродромів. Компанія виконує польоти в аеропорти Москви - "Шереметьєво" і "Внуково". Також "АероСвіт" літає в Калінінград, Ростов-на-Дону і Санкт-Петербург.

Раніше "АероСвіт" повідомляв, що компанія "поетапно відновлює платежі в рамках графіків, погоджених з операторами послуг. Крім того, "АероСвіт" продовжує переговори з аеропортом "Шереметьєво" про реструктуризацію заборгованості з урахуванням погашення основної частини до 10 грудня. У зв'язку з цим "АероСвіт" підтверджує намір і надалі виконувати рейси в цей московський аеропорт.

Нагадаємо, через затримки надходження коштів на рахунки "АероСвіту" в сезон низького попиту, був порушений графік розрахунків компанією за послуги аеронавігації та обслуговування в ряді аеропортів. З цієї причини в останні дні було затримано низку рейсів, у зв'язку з чим авіакомпанія принесла вибачення своїм пасажирам.

Читайте також: Аеропорт "Львів" призупинив обслуговування рейсів "Аеросвіту"