ua en ru

"АероСвіт" і МАУ доповнили 11 містами список пунктів, в які будуть здійснювати спільні рейси

Авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України" (МАУ) і "АероСвіт" розширили формат співробітництва з метою створення нових можливостей для транзитних перевезень через Україну. Угода про розширення партнерства підписано сторонами 9 квітня 2012 р. і введено в дію на період літньої навігації поточного року. Про єтом йдеться в спільному прес-релізі компаній.

Згідно з документом, список пунктів, в які будуть виконуватися спільні рейси, доповнений 11 містами. На 5 лініях спільної експлуатації оперують перевізником виступить "АероСвіт" (Київ-Бішкек, Київ-Єкатеринбург, Київ-Новосибірськ, Київ-Ростов-на-Дону і Київ-Дюссельдорф), на 6 - МАУ (Київ-Берлін, Київ-Брюссель, Київ-Мілан, Київ-Рим, Київ-Франкфурт і Київ-Самара).

Відповідно до умов угоди, кожна з авіакомпаній отримує право продажу на будь-який з рейсів оперує партнера (з наведеного вище списку) виключно як на стикувальну перевезення, яка є частиною комплексного маршруту через аеропорт "Бориспіль".

Таким чином, МАУ отримує можливість додатково зв'язати ланцюжком рейсів пункти своєї маршрутної мережі в Німеччині, Голландії, Франції, Бельгії, Іспанії, Італії, Великобританії і Швейцарії з низкою міст Росії та Киргизії.
У свою чергу, "АероСвіт" зможе запропонувати пасажирам нові транзитні маршрути через Київ між традиційними регіонами власних польотів в Росії, Закавказзя, Центральної, Східної, Південно-Східної Азії та ключовими аеропортами Німеччини, Італії та Бельгії.

Авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України" та "АероСвіт" відновили спільну експлуатацію ряду повітряних маршрутів в грудні 2011 р. Сторони поетапно розширили список рейсів, виконання яких здійснюється під кодами обох авіакомпаній. На сьогоднішній день в число ліній спільної експлуатації також входять Київ - Алмати, Київ - Астана, Київ - Лондон, Київ - Тель-Авів, Київ - Тбілісі, Київ - Дубаї (з 15 травня), внутрішньоукраїнські напрями між столицею країни і Дніпропетровськом, Донецьком , Івано-Франківськом, Львовом, Одесою, Сімферополем і Харковом.

Нагадаємо, чистий збиток "АероСвіту" у 2011 р. збільшився у 3,3 рази - до 1 млрд 456 млн 14 тис. грн проти чистого збитку в розмірі 442 млн 393 тис. грн у 2010 р.