ua en ru

"АероСвіт" виконуватиме внутрішні рейси "Дніпроавіа" з наступного літнього сезону

Як стало відомо, рейси авіакомпанії "Дніпроавіа" тепер під власним прапором виконуватиме "АероСвіт". У результаті "Дніпровіа" фактично лише експлуатуватиме парк регіональних літаків Embraer. В обслуговуванні декількох брендів у рамках подібного альянсу немає сенсу, погоджуються експерти. Про це пише "Комерсант-Україна".

Альянс "Українська авіаційна група" (УАГ) перерозподіляє функції між авіакомпаніями, повідомив перший заступник гендиректора "АероСвіту" з комерційної роботи Антон Маттіс. З наступного літнього сезону внутрішні рейси авіакомпанії "ДніпроАвіа" виконуватиме "АероСвіт". ""Дніпроавіа" продовжить працювати на цих маршрутах як наш код-шерінговий партнер. Але тепер оперуючим перевізником стане "АероСвіт"", - повідомив Маттіс.

Фактично у "Дніпроавіа" не залишиться власної сітки комерційних рейсів. Маркетингом, продажами і комерційними перевезеннями пасажирів у складі УАГ займатиметься "АероСвіт", не виключають в авіакомпанії. "Зараз переговори знаходяться на фінальній стадії. Після того, як "АероСвіт" стане оперуючим перевізником на внутрішніх рейсах, "Дніпроавіа" спеціалізуватиметься на експлуатації регіональних літаків Embraer", - підтвердив комерційний директор "Дніпроавіа" Сергій Посилаєв. У парку авіакомпанії 11 літаків Embraer-145. Також цього року в "Дніпроавіа" чекають перших постачань нових літаків Embraer-190 (всього перевізник має намір купити 10 таких судів).

Нагадаємо, згідно з заявою компанії "АероСвіт", "Украерорух" не припинятиме авіарейси компанії за борги.