ua en ru

"Аерофлот" завершив продаж 100% акцій "Нордавіа" структурам "Норнікеля" за 235 млн дол

ВАТ "Аерофлот - російські авіалінії" завершив операцію з продажу 100% акцій дочірньої авіакомпанії ЗАТ "Нордавіа". Про це йдеться в повідомленні "Аерофлоту", передає РБК.
Покупець акцій - структури ВАТ "ГМК "Норільський нікель". Підсумкова вартість перевізника склала 235 млн дол., з яких "Аерофлот"отримає 7 млн ​​дол. - така вартість акціонерного капіталу, яку "Аерофлот" отримує у вигляді грошових коштів. Решта 228 млн дол. підуть на покриття зобов'язань авіакомпанії "Нордавіа", які включають в себе дисконтовану вартість зобов'язань з операційного лізингу літаків, то є всі майбутні платежі компанії з лізингу повітряних суден, не відображені у звітності за російськими стандартним бухобліку (РСБО).
У результаті операції зі звітності групи "Аерофлот" по МСФЗ за 2011 р. будуть деконсолідувати 228 млн дол. зобов'язань. Крім того, в 2011 р. група "Аерофлот" очікує збільшення фінансового результату в розмірі до 60 млн дол. за рахунок виключення накопиченого збитку авіакомпанії "Нордавіа".
"Аерофлот" заснований в 1923 р., базується в Москві, в міжнародному аеропорту Шереметьєво. Авіакомпанія контролює більше 42% російського ринку регулярних міжнародних перевезень.
"Нордавіа - регіональні авіалінії" - одна з найбільших російських авіакомпаній в Північно-Західному федеральному окрузі. Компанія в 2010 р. перевезла 1,4 млн пасажирів, зайнявши 16-е місце за обсягом пасажироперевезень в Росії. У парку авіакомпанії 15 літаків Boeing 737-500 і 4 Ан-24. Авіакомпанія базується в Москві (аеропорт "Шереметьєво"), Архангельську і Мурманську.