ua en ru

Держсекретар США прокоментував реакцію Трампа на сутички в Шарлотсвіллі

Держсекретар США прокоментував реакцію Трампа на сутички в Шарлотсвіллі Фото: Рекс Тіллерсон (Держдепартамент США)

Рекс Тіллерсон заявив, що президент США "виступає від свого імені"

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що президент Дональд Трамп, висловлюючись щодо акції білих націоналістів у Шарлотсвіллі та заявляючи про свої цінності, "виступає від свого імені". Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так Тіллерсон відповів на прохання журналіста телеканалу Fox News прокоментувати реакцію Трампа, який заявив, що відповідальність за насильство в місті Шарлотсвіллі несуть "багато сторін".

"Ми в Держдепартаменті висловлюємо цінності Америки. Ми представляємо американський народ, цінності Америки, нашу відданість свободі, нашу відданість рівному ставленню до людей у всьому світі, і це послання залишається незмінним", - зазначив Тіллерсон.

Коли ж журналіст запитав Тіллерсона, чи дистанціюється він від Трампа з цього питання, держсекретар США сказав, що вже висловився з цього приводу минулого тижня.

"Я висловився, виступив зі своїми коментарями з приводу наших цінностей в промові в Держдепартаменті минулого тижня", - сказав держсекретар.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп 15 серпня в черговий раз звинуватив "обидві сторони" в насильстві, яке спалахнуло 12 серпня в місті Шарлотсвіллі в штаті Вірджинія.