ua en ru

Смачно і корисно: українцям розповіли, які фрукти і овочі захистять від застуди

Смачно і корисно: українцям розповіли, які фрукти і овочі захистять від застуди Колаж РБК-Україна

Лікар озвучила прекрасний захист для організму від грипу та ГРВІ

Не так давно ми писали про корисні властивості гарбуза. А сьогодні розповімо вам про продукти, які захистять організм від вірусів і допоможуть поліпшити психологічний стан, від якого також залежить стан здоров'я людини.

Як розповіла лікар Вікторія Савицька в коментарі "ГолосUA", солодкі продукти піднімають настрій, але з настанням холодів схильним до повноти людям варто обмежувати себе в цукерках і тістечках, так як зайві кілограми в холодну пору року відкладаються набагато швидше, а позбавитися від них - складніше.

Тому українцям слід звернути увагу на натуральні вітамінні солодощі: фрукти яскравих кольорів, ягоди та мед.

"Фрукти і мед, як у чистому вигляді, так і у вигляді салатів, запечені, политі йогуртом і так далі - не тільки заповнять потребу організму в глюкозі, позбавлять від нав'язливого бажання з'їсти шматочок шоколаду, але і зміцнять імунітет. Важливо пам'ятати, що мед з чаєм і іншими гарячими напоями можна вживати тільки "вприкуску". Якщо покласти ложку меду в гарячу воду, він втратить свої корисні властивості. Дуже смачно поєднувати мед з яблуками або сиром", - каже Вікторія.

Фахівець також рекомендує щодня з'їдати не менше 3-4 фруктів, бажано різних. Завдяки великій кількості мікроелементів і вітамінів, вони живлять наш організм, надають сил, підвищують настрій і виводять шкідливі речовини з організму.

"Не забувайте також про необхідність щоденно їсти овочі та зелень, благо зараз дуже багатий вибір, та й коштують вони поки досить недорого", - додала лікар.

Смачно і корисно: українцям розповіли, які фрукти і овочі захистять від застуди

Ілюстративне фото (pixabay.com)

Щоб максимально захистити свій організм від хвороб, українцям потрібно обов'язково додати в свій раціон багаті вітаміном С і флавоноїдами цитрусові (лимони, мандарини, апельсини, грейпфрути), шипшину, різні ягоди і квашену капусту. В останній, до речі, вітаміну С значно більше, ніж у лимонах!

Також не забувайте про яскраві фрукти і овочі - журавлину, хурму, моркву, які містять безліч корисних елементів і допомагають організму виробляти антитіла до вірусів.

Нагадаємо, раніше дієтолог розповіла, чому важливо їсти продукти зеленого кольору.

Відео: РБК-Україна