Смачно і корисно: як приготувати правильний смузі
Багато готують цей напій неправильно, отримуючи в результаті багато цукру і калорій
Найшвидший і найлегший спосіб отримати максимум корисних речовин – приготувати смузі. Тим більше, зараз літо – саме час. Але багато дівчат роблять це неправильно. Вони перетворюють цей напій богів "десерт у склянці" - з безліччю калорій, цукру і рафінованих інгредієнтів, зазначила дієтолог Наталія Кошкіна.
Далі вона розповіла, як приготувати смузі, який буде корисним для організму і фігури і при цьому смачним.
Щоб смузі став повноцінним здоровим прийомом їжі, він повинен містити:
- Мінімум цукру і штучних інгредієнтів
- Якісні джерела білка
- Цілісні фрукти і овочі
- Клітковину і корисні жири.
Ілюстративне фото (pexels.com)
Готуємо "правильний" смузі:
1. Рідина
2/3-1 стакан – залежить від того, яку консистенцію ви хочете отримати.
Це може бути:
- Вода
- Мигдальне молоко (без цукру)
- Коров'яче молоко
- Соєве молоко (без цукру)
- Конопляне молоко (без цукру)
- Холодний зелений чай
Ілюстративне фото (pexels.com)
2. Протеїновий порошок (25-50 г)
Шукайте той, який сподобається вам – за смаком і текстурою. І головне – хорошої якості.
Він може бути:
- Сироватковий
- Казеїновий
- Рисовий
- Конопляний і т. д.
3. Овочі 1-2 жмені (можна свіжі або запечені)
Відмінно йдуть шпинат, кейл, буряк, гарбуз, огірок, селера. Мій фаворит – шпинат, він має нейтральний смак, а користі – маса. Якщо додаєте огірок, селеру, тоді менше рідини. Запечений гарбуз класно поєднується з ваніллю, а буряк – з шоколадом.
Ілюстративне фото (pexels.com)
4. Фрукти (1-2 жмені) свіжі або заморожені.
Банан дає кремову консистенцію. Фініки – солодкість. Ще можна додати полуницю, яблуко, вишню, ананас, манго.
Ілюстративне фото (pexels.com)
5. Корисні жири (1-2 ст. л.)
Волоські горіхи, кеш'ю, мигдаль, насіння льону, чіа, конопель, горіхові пасти. Якщо додасте авокадо, то отримаєте мус – настільки ніжна і повітряна консистенція.
6. Топпінг
Це те, чим ви прикрашаєте. Надає напою смакову і естетичну завершеність. Можна використовувати корицю, кокосову стружку, какао, тертий шоколад, гранолу.
Ілюстративне фото (pexels.com)
Нагадаємо, дієтолог Наталія Кошкіна назвала топ-5 звичок у харчуванні, які заважають схуднути.
Раніше дієтолог Альбіна Комісарова дала поради, як правильно харчуватися і недорого.
До речі, дієтолог Альбіна Комісарова розкрила, як відмовитися від солодкої газованої води і йогуртів з наповнювачами в користь корисних аналогів.