ua en ru

Супер-економні і смачні котлети з недорогої риби - мороженої салаки

Супер-економні і смачні котлети з недорогої риби - мороженої салаки Фото: Рецепт смачних котлет з салаки (wikipedia org)

Українські супермаркети зараз пропонують досить обмежений вибір продуктів. Ситуація тимчасова і в більшості міст її намагаються вирішити, як можна швидше. Однак приготувати смачну страву можна і з недорогих продуктів, наприклад – котлети або салаки.

Як приготувати котлети з салаки або іншого виду недорогої риби – читайте нижче.

Інгредієнти

Салака морожена (або інша недорога риба) – 700 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Морква - 1 шт.

Масло рослинне - 1 ст. ложка

Яйце – 1-2 шт.

Білий хліб – 150 г

Сухарі, сіль, перець - до свого смаку

Спосіб приготування

Рибу розморозьте, добре промийте і почистіть. Відокремте голови, нутрощі та витягніть хребет, зріжте плавники. Промийте проточною водою і залиште в друшляку, щоб стекла вся зайва вода.

Цибулю і моркву потрібно очистити, моркву натерти на крупній тертці, а цибулю просто дрібно нарізати.

На розігрітій сковороді в рослинній олії обсмажте цибулю і моркву – хвилин 5, до м'якості та готовності.

Шматочок черствого хліба замочіть в холодній воді на 15-20 хвилин. Відіжміть добре.

Рибу, хліб - перекладіть в блендер і перебийте до стану фаршу.

Перекладіть фарш в глибоку миску, додайте обсмажені овочі, збийте 1-2 яйця (залежить від консистенції фаршу).

Додайте сіль, перець і інші спеції – до свого смаку.

Фарш добре перемішайте і залиште на 15-20 хвилин. Не додавайте в фарш борошно або сухарі – це зробить його гумовим.

Котлети сформуйте мокрими руками та викладайте на розігріту сковороду. Також можна обваляти котлети в панірувальних сухарях. Смажте 3-4 хвилини з кожного боку на помірному вогні.

Готові котлети викладайте на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.

Супер-економні і смачні котлети з недорогої риби - мороженої салаки

Котлети з салаки