ua en ru

Клопотенко поділився рецептами українських страв з картоплі: просто і неймовірно смачно

Клопотенко поділився рецептами українських страв з картоплі: просто і неймовірно смачно Фото: Євген Клопотенко (instagram.com/klopotenko)

Євген Клопотенко розповів про дуже прості і смачні українські страви з картоплі, які припадуть до вподоби всій родині.

Ми відібрали дві оригінальні страви - товчанку і картоплю по-селянськи із запропонованих Клопотенком на сайті.

Українська товчанка

Товчанка - одна з найкращих національних страв нашої рідної України. Це звична для нас товчена картопля, але разом з маком та квасолею.

Інгредієнти на 2 порції:

  • 3-4 картоплі
  • 1/2 склянки квасолі
  • 1 лавровий лист
  • 2 горошини духмяного перцю
  • 3 ст. л. маку
  • 50 г вершкового масла
  • сіль та перець до смаку

Почистіть і наріжте 3-4 картоплини. Закиньте їх у сотейник з підсоленою водою та зваріть. Не забудьте додати туди 1 лавровий листок та 2 горошини духмяного перцю для аромату. У іншій каструлі зваріть квасолю. По готовності злийте відвар. Можете також взяти і консервовану червону квасолю.

Відвар з картоплі злийте в чашку, він ще знадобиться, а із сотейника викладіть лавровий листок та перець. Закиньте всю квасолю до картоплі, туди ж покладіть 50 г вершкового масла та засипте 3 ст. л. маку.

Добряче перетріть картоплю, щоб всі інгредієнти розім’ялися. Регулюйте густину товчанки відваром картоплі, що ви відставили в чашці.

Клопотенко поділився рецептами українських страв з картоплі: просто і неймовірно смачно

Картопля по-селянськи

"Картоплю по-селянськи готувати приблизно 40 хвилин, а в результаті отримаємо ніжну винагороду, просотану ароматами часнику та чебрецю", - описує рецепт Клопотенко.

Інгредієнти на 2-4 порції:

  • 500 г картоплі
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 2-3 ст. л. соняшникової олії
  • 2-3 гілочки чебрецю
  • сіль та перець до смаку

Добряче помийте картоплю, але шкірку не чистіть. Різати теж не потрібно, зваріть її цілою. Вона має бути наполовину готова (варити 15-20 хвилин). Викладіть картоплю на паперові рушники, щоб вона висохла.

Налийте в форму для запікання 2-3 ст. л. соняшникової олії. Кожну картоплину розріжте на 4 шматочки і викладіть їх у форму. Зробіть лише один шар картоплі, щоб вона рівномірно запеклась.

Приплюсніть часник за допомогою ножа та закиньте до форми з картоплею. Також додайте сіль та перець до смаку.

Зверху на картоплю викладіть кілька гілочок чебрецю. Гілочки можна замінити на сухий чебрець. Розігрійте духовку до 210 градусів та запікайте в ній картоплю протягом 10-15 хвилин.

Клопотенко поділився рецептами українських страв з картоплі: просто і неймовірно смачно