Клопотенко поділився рецептами українських страв з картоплі: просто і неймовірно смачно
Євген Клопотенко розповів про дуже прості і смачні українські страви з картоплі, які припадуть до вподоби всій родині.
Ми відібрали дві оригінальні страви - товчанку і картоплю по-селянськи із запропонованих Клопотенком на сайті.
Українська товчанка
Товчанка - одна з найкращих національних страв нашої рідної України. Це звична для нас товчена картопля, але разом з маком та квасолею.
Інгредієнти на 2 порції:
- 3-4 картоплі
- 1/2 склянки квасолі
- 1 лавровий лист
- 2 горошини духмяного перцю
- 3 ст. л. маку
- 50 г вершкового масла
- сіль та перець до смаку
Почистіть і наріжте 3-4 картоплини. Закиньте їх у сотейник з підсоленою водою та зваріть. Не забудьте додати туди 1 лавровий листок та 2 горошини духмяного перцю для аромату. У іншій каструлі зваріть квасолю. По готовності злийте відвар. Можете також взяти і консервовану червону квасолю.
Відвар з картоплі злийте в чашку, він ще знадобиться, а із сотейника викладіть лавровий листок та перець. Закиньте всю квасолю до картоплі, туди ж покладіть 50 г вершкового масла та засипте 3 ст. л. маку.
Добряче перетріть картоплю, щоб всі інгредієнти розім’ялися. Регулюйте густину товчанки відваром картоплі, що ви відставили в чашці.
Картопля по-селянськи
"Картоплю по-селянськи готувати приблизно 40 хвилин, а в результаті отримаємо ніжну винагороду, просотану ароматами часнику та чебрецю", - описує рецепт Клопотенко.
Інгредієнти на 2-4 порції:
- 500 г картоплі
- 4-5 зубчиків часнику
- 2-3 ст. л. соняшникової олії
- 2-3 гілочки чебрецю
- сіль та перець до смаку
Добряче помийте картоплю, але шкірку не чистіть. Різати теж не потрібно, зваріть її цілою. Вона має бути наполовину готова (варити 15-20 хвилин). Викладіть картоплю на паперові рушники, щоб вона висохла.
Налийте в форму для запікання 2-3 ст. л. соняшникової олії. Кожну картоплину розріжте на 4 шматочки і викладіть їх у форму. Зробіть лише один шар картоплі, щоб вона рівномірно запеклась.
Приплюсніть часник за допомогою ножа та закиньте до форми з картоплею. Також додайте сіль та перець до смаку.
Зверху на картоплю викладіть кілька гілочок чебрецю. Гілочки можна замінити на сухий чебрець. Розігрійте духовку до 210 градусів та запікайте в ній картоплю протягом 10-15 хвилин.
Раніше Євген Клопотенко також дав прості рецепти з макаронів.
Всі оперативні і тільки перевірені новини без російської пропаганди і фейків - в групах РБК-Україна в Telegram і Viber. Приєднуйся!
Перемога буде за нами! Слава Україні!