ua en ru

Ліниві вареники з йогуртовим соусом: смачно і без зайвих калорій

Ліниві вареники з йогуртовим соусом: смачно і без зайвих калорій Сирні ліниві вареники з ягідно-йогуртовим соусом (фото: instagram.com/wowbodycom)

Ліниві вареники сміливо претендують як на десерт, так і на повноцінний сніданок

Ліниві вареники асоціюються зі швидкістю приготування цього простого блюда, але одночасно і з його калорійністю. Однак дієтологи відзначають: вся справа в інгредієнтах. Якщо до вибору продуктів підійти з розумом, то ліниві вареники перетворяться у смачну страву без шкоди для фігури.

Одним з таких рецептів поділилася українська дієтолог Катерина Толстікова в рамках програми здорового схуднення від фітнес-тренерів Аніти Луценко і Юлії Богдан — WOWBODY.

На тему: Наситить і не зіпсує фігуру: Аніта Луценко поділилася рецептом легкого скрамбла з овочами.

Ліниві вареники з сиру під ягідно-йогуртовим соусом

Ліниві вареники з сиру під ягідно-йогуртовим соусом (фото: instagram.com/wowbodycom)

Отже, для приготування лінивихх вареників з ягідно-йогуртовим соусом вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • сир 5% жирності - 120 г⠀
  • фінік (можна вибрати будь-який інший сухофрукт за смаком) - 1шт⠀
  • яйце - 1шт⠀
  • цільно-зернова борошно - 20 р⠀
  • чорниця/малина (будь-які інші ягоди за смаком) - 100 г⠀
  • йогурт 1,5% жирності - 150 мл⠀
  • кокосова стружка - 10 г⠀

Приступаємо до готування дієтичних лінивих вареників:

  • Змішайте сир, заздалегідь подрібнений фінік, яйце і борошно. Зробіть з отриманого тіста ковбаску і наріжте невеликими шматочками. ⠀
  • У киплячу воду опустіть вареники і тримайте до тих пір, поки не спливуть на поверхню. Розкласти готові ліниві вареники на блюдо.⠀
  • Робимо соус: змішайте ягоди і йогурт в блендері. Полийте ліниві вареники і прикрасьте кокосовою стружкою.⠀
  • Смачний сніданок або десерт готовий!

"Завжди їжте смачне, тоді не доведеться зриватися", — радить WOWBODY.

Також нагадаємо, раніше LITE ділився корисними рецептами з сезонних овочів — баклажани і болгарський перець.

Так, з перцю можна зробити легку закуску за рецептом кулінара Асмік Гаспарян — Перець а-ля Прованс.

А баклажани можна запекти і подати до столу так, що гості "охнуть".

10 цікавих фактів про їжу (фото: РБК-Україна)