Які фрукти для шоколадного фонтану
Від вибору шоколаду залежить наскільки ефектним , красивим і смачним буде ваш шоколадний фонтан. Зупиніть свій вибір на шоколаді , який спеціально призначений для використання в фонтанах . Не варто експерементувати з різними « плитками » , перевірено досвідченим шляхом - не працює. Особливо вибагливі в цьому відношенні маленькі фонтани для побутового некомерційного використання. У них немає регулювання температури (а якщо вона все ж таки присутня , то тільки лише номінально ) . Моторчик в таких моделях слабенький , а шнек виготовлений з пластмаси , що створює труднощі у підйомі шоколадної маси наверх .
Набагато краще виглядає ситуація з якісними комерційного використання установками , оренда шоколадного фонтану такого типу надається спеціалізованими компаніями. Але і тут, для того щоб домогтися максимального ефекту , плавно спадаючого по всіх напрямки і ярусах шоколадної маси , потрібно заправляти установку якісним шоколадом в якому міститься не менше 35 % какао -маси і який спеціально розроблений для використання у фонтані . У цьому шоколаді збалансовані всі компоненти , що забезпечує « правильну» плинність , шоколадний потік має гарну текстуру , а сам шоколад дуже смачний .
Сьогодні в асортименті багатий вибір шоколаду: від фісташкового до класичного чорного. При виборі врахуйте наступні « за і проти »: - «кольорової Шоколад» - оригінальний вибір , але поступається за смаковими якостями молочному і чорному ; - чорний шоколад - тонкий за смаком і ароматом , але все ж більше на любителя ; - молочний шоколад найбільш універсальна і найпопулярніша опція ; Важливо « вгадати » з кількістю фруктів. При недостатній кількості фруктів , фонтан просто буде простоювати або гості будуть черпати з нього склянками . Занадто велика кількість фруктів після заходу доведеться просто оправити у відро для сміття . Розраховуйте кількість фруктів , виходячи з того , що порція на людину становить 150-200 грм . загальної ваги .
Ця кількість може змінюватися , як у більшу , так і в меншу сторону. Наприклад , якщо у вас передбачається фуршет , і шоколадного фонтану єдине частування , то рекомендуємо збільшити обсяг порції до 250-300 гр. на людину . А також включити в асортимент , більш ситні варіанти доповнення до фонтану : сир , курагу , еклери , зефір . Якщо ви плануєте використовувати шоколадний фонтан на « виїзді» , наприклад , на виставці на своєму виставковому стенді , то рекомендуємо підбирати асортимент , виходячи з легкості його підготовки до використання. Еклери , наприклад , вимагають тільки того , щоб їх красиво розклали на тарілочки , а от ананас зажадає набагато більших витрат праці , а також спеціального ножа і обробної дошки . Важливо враховувати , як вибрані вами фрукти зберігають свій привабливий вигляд.
Наприклад , порізані яблука досить швидко обвітрюються і втрачають «товарний вигляд» , тому , заготовлюючи яблука заздалегідь , покладіть їх у лимонний яблучний сік - це дозволить їм зберегти свою привабливість. Банани , одне із самих улюблених доповнень до шоколаду , темніють. Щоб уникнути цієї неприємності нарізайте цей фрукт безпосередньо перед подачею і невеликими порціями.
джерело : busy - bee.com.ua