ua en ru

Зеленський хоче прирівняти корупцію до держзради на час війни

Зеленський хоче прирівняти корупцію до держзради на час війни Фото: український президент Володимир Зеленський (Getty Images)

В Україні можуть прирівняти корупцію до державної зради. Це буде діяти до кінця воєнного стану в країні.

Про це розповів український президент Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук

"Я поставив задачу. Законодавцям буде запропоновано прирівняти корупцію до державної зради на воєнний час. Я розумію, що це не може діяти постійно, але на воєнний час, я думаю, це допоможе", - сказав президент.

Зеленський сказав, що не знає, чи підтримають цю пропозицію законодавці.

"Чи підтримають це законодавці, я не знаю, але я точно запропоную. Бо ми розвиваємо демократичне суспільно, і дуже важливо не прикручувати гайки, і не дивитися кожного разу на той чи інший кричущий випадок, а запроваджувати системні речі", - наголосив він.

За словами глави держави, парламент отримає дану пропозицію в найближчий тиждень.

"І далі гра на боці парламенту", - додав президент.

Корупційні скандали в Україні

Нагадаємо, після гучних корупційних скандалів в обласних військкоматах президент України Володимир Зеленський ініціював перевірки ТЦК по всій країні. Пізніше Зеленський затвердив рішення РНБО, яким доручили звільнити всіх начальників обласних військкоматів. У деяких регіонах вже розпочали процедуру звільнення начальників ТЦК.

До того ж нещодавно в ЗМІ з'явилося розслідування про те, що Міноборони нібито закупило в турецької фірми Vector avia hava araçlari зимові куртки для військових, але за завищеною ціною. Ціна курток під час доставки, за даними розслідування, зросла втричі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.