ua en ru

Збірна України оголосила склад на матч відбору до Євро-2024 проти Англії: є сенсація

Збірна України оголосила склад на матч відбору до Євро-2024 проти Англії: є сенсація Фото: Євген Коноплянка може зіграти у збірній вперше за 3,5 роки (Getty Images)

Список на березневі збори національної команди України склав виконувач обов'язків головного тренера Руслан Ротань. До збірної повернувся ветеран Євген Коноплянка.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт УАФ.

Тимчасовий тренерський штаб "синьо-жовтих" розраховує на 26 футболістів. Виклик до лав національної команди отримав лідер київського "Динамо" Віталій Буяльський, якого ігнорував екс-керманич збірної Петраков.

Головною ж несподіванкою стало повернення до збірної Коноплянки. 33-річний вінгер востаннє одягав футболку "синьо-жовтих" восени 2019-го. Тоді він вийшов на заміну в спарингу проти Нігерії (2:2). Усього в активі колишньої зірки "Дніпра" 83 матчі за збірну України (21 гол).

Досвідчений вінгер сезон 2022/23 проводить у складі польської "Краковії". Коноплянка зіграв 18 поєдинків у всіх турнірах, у яких забив 3 м'ячі та віддав 2 результативні передачі. У жодному матчі він не провів на полі всі 90 хвилин.

Список викликаних до збірної України гравців:

Воротарі: Лунін, Трубін, Різник

Захисники: Караваєв, Матвієнко, Конопля, Миколенко, Забарний, Соболь, Сваток, Сарапій

Півзахисники: Степаненко, Зубков, Судаков, Бондаренко, Сидорчук, Буяльський, Піхальонок, Ярмоленко, Маліновський, Зінченко, Циганков, Мудрик, Коноплянка

Нападники: Яремчук, Довбик

Збірна України оголосила склад на матч відбору до Євро-2024 проти Англії: є сенсація

Водночас Ротань уклав резервний список виконавців. До нього потрапили ще 13 футболістів, які в разі потреби можуть замінити когось із основних. У переліку воротарі Пятов і Микита Шевченко, оборонці Тимчик, Попов, Бондар, Михайліченко, Мірошніченко, хавбеки Криськів, Назарина, Гуцуляк, Коваленко та Ігнатенко, а також форвард Сікан.

Збір національної команди розпочнеться 20 березня у Лондоні. Поєдинок кваліфікації до чемпіонату Європи-2024 проти збірної Англії запланований на 26 березня. Влітку збірну України повинен очолити Сергій Ребров.