ua en ru

Зараз не боєздатний. У ВМС вважають, що "Оленегорский горняк" не повернеться до флоту РФ

Зараз не боєздатний. У ВМС вважають, що "Оленегорский горняк" не повернеться до флоту РФ Фото: Оленегорський горняк (wikimedia.org/User:Kora27)

Пошкоджений дронами російський корабель "Оленегорский горняк" може не повернутись до Північного флоту РФ.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук під час брифінгу.

"Такої впевненості, що він повернеться у місце базування, яким для нього є Північний флот, у нас немає. До речі, історія саме цієї одиниці є дуже показовою в контексті цієї агресії", - сказав Плетенчук.

Він нагадав, що корабель було заведено в акваторію Чорного моря незадовго до повномасштабного вторгнення. Його ціллю було здійснення десантної операції на південному узбережжі України. Однак після удару по ньому морським дроном - це буде не можливо.

"В результаті цей "гість" з далекої півночі опинився в такому стані, що він зараз не боєздатний", - підкреслив він.

Атака морських дронів на Новоросійськ

В ніч на 4 серпня морські дрони атакували портове місто Новоросійськ. Спочатку вибухи лунали в районі Південної Озерівки, а вже пізніше серія пролунала у Мисхако.

Міноборони Росії, як завжди, заявило про "відбиття" атаки, однак пізніше до мережі потрапили фотографії з пошкодженим кораблем.

Джерела агентства в СБУ підтвердили спецоперацію в бухті Новоросійська, внаслідок чого було пошкоджено десантний корабель "Оленегорский горняк".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.