ua en ru

Вкрали форму ЗСУ на складах під Херсоном. РФ готує провокацію на кордоні з Білоруссю

Вкрали форму ЗСУ на складах під Херсоном. РФ готує провокацію на кордоні з Білоруссю Фото: РФ готує провокацію на кордоні з Білоруссю, плануючи використати форму ЗСУ (GettyImages)

Російські найманці готують провокації на кордоні України та Білорусі. Можливі диверсії очікуються в районі населених пунктів Білорусі – Пінськ, Іванове та Кобрин.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

"20 вересня до Мінська прибули найманці ПВК "Ліга", які можуть бути залучені до організації провокацій на українському кордоні", - йдеться в повідомленні.

За даними ЦНС, що отримані від білоруського підпілля, до Мінська прибуло 130 найманців ПВК "Ліга" з особистою зброєю та боєприпасами.

Вже 22 вересня на територію білоруського приватного охоронного підприємства “ГардСервіс”, де розміщуються найманці, було доставлено 300 одиниць форми військових ЗСУ, яку росіяни захопили на складах у Херсонській області.

"Можливі диверсії очікуються в районі населених пунктів Пінськ, Іванове та Кобрин", - уточнюють в ЦНС.

Вкрали форму ЗСУ на складах під Херсоном. РФ готує провокацію на кордоні з Білоруссю

Що відомо про "ГардСервіс"?

"ГардСервіс” створено спеціальним указом Олександра Лукашенка у 2019 році. Базуються "охоронці" на території колишнього центру підготовки білоруських спецпризначенців.