ua en ru

Від іммігранта до успішного підприємця: Історія Arslan Jumayev та його кав'ярень Arvaci Coffee

Власник кав'ярень Arvaci Coffee Arslan Jumayev розповів про свій шлях від іммігранта з Туркменістану до власника успішного бізнесу у США.

Від іммігранта до успішного підприємця: Історія Arslan Jumayev та його кав'ярень Arvaci Coffee

– Як Ви прийшли до відкриття своєї першої кав'ярні у США?

– Я іммігрував до США ще у 2016 році і, як усі іммігранти, пройшов через безліч складнощів адаптації у новому середовищі. Саме там і виникла ідея бізнесу. У 2021 році, незважаючи на розпал пандемії, вирішив спробувати себе у ритейлі. Так, у Нью-Йорку і з'явився бренд Arvaci Coffee.

– З якими викликами Ви зіткнулися під час відкриття своєї першої кав'ярні?

- Початок був дуже складним, оскільки колись переповнений Манхеттен був порожнім, потоку туристів практично не було. Крім того, в такому місті, як Нью-Йорк, дуже дорога оренда і заробітна плата, тому довелося влізти в борги. Але я не здавався і почав вивчати матеріали щодо розвитку малого бізнесу у США. Мені вдалося знайти формули розвитку бізнесу навіть за умов пандемії.

– Коли вирішили розширювати бізнес?

– Завдяки моїй завзятості бізнес потихеньку почав йти вгору. Кав'ярня Arvaci Coffee почала працювати повним ходом, залишаючи за минулими труднощами. Це дозволило сплатити всі борги. Я почав тренувати нових працівників і вирішив розширювати бізнес. У лютому 2023 року я відкрив другу локацію Arvaci, застосовуючи інноваційні навички, які я отримав за всі ці роки роботи. Зараз створюю нові робочі місця в США і можу сказати, що бізнес працює цілком успішно.

Розкажіть про Вашу діяльність у сфері консалтингу для іммігрантів.

Через великий попит на консультації я почав займатися некомерційним консалтингом, надаючи безкоштовну допомогу іммігрантам із колишніх радянських республік. У мене вже досить великий досвід у побудові бізнесу в США, тому я розумію, як складно адаптуватися в новій країні і розпочати свій бізнес. Після приїзду мігранти не мають навіть простої кредитної історії, які звичайні американці будують з дитинства. Зараз бере гордість за те, що багато учнів, застосовуючи вже відпрацьовані мною навички, відкрили свої бізнеси.

- Чи є у Вас хобі?

- Звичайно! Головне хобі – це мій блог. Знімаю в YouTube та Instagram, де маю вже досить велику аудиторію. Також люблю спорт, тому у вільний час займаюся дзюдо, тхеквондо та бейсболом.

- Які плани на майбутнє, Arslan?

– Я маю намір продовжувати розширювати свій бізнес та відкривати нові локації Arvaci Coffee. Також планую розвивати свою діяльність у галузі консалтингу та допомагати ще більшій кількості іммігрантів здійснити свої підприємницькі мрії.