ua en ru

Україна до кінця року вироблятиме десятки тисяч дронів на місяць, - Камишін

Україна до кінця року вироблятиме десятки тисяч дронів на місяць, - Камишін Фото: Олександр Камишін, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна планує виготовляти десятки тисяч безпілотників на місяць. Такі темпи виробництва реалізують уже до кінця 2023 року.

Як повідомляє РБК-Україна, про це під час промислового форуму НАТО у Стокгольмі заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

Міністр не став розкривати точну кількість безпілотників, яку зараз Україна виробляє щомісяця, але розповів, що це "кілька тисяч одиниць".

"До кінця року це будуть десятки тисяч на місяць. І це те, що ми нарощуємо навіть швидше, ніж звичайні боєприпаси та бойову зброю", - зазначив Камишін.

Виробництво озброєння в Україні

Нагадаємо, раніше Камишін заявляв, що Україна суттєво наростила власне виробництво снарядів, але цього мало для потреб наших воїнів.

Також нещодавно стало відомо, що "Українська оборонна промисловість" та німецький оборонний концерн Rheinmetall створили спільне підприємство.

На ньому обслуговуватимуть та ремонтуватимуть техніку, яку передали Україні західні союзники.