ua en ru

Системи спостереження на кордоні України посилюють мобільними комплексами: переваги

Системи спостереження на кордоні України посилюють мобільними комплексами: переваги Фото: мобільні комплекси посилюють системи спостереження на кордоні України (facebook com DPSUkraine)

Системи спостереження на кордоні України нарощуються додатковим мобільним обладнанням. Мова йде про мобільні комплекси компанії Compass Engineering.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Держприкордонслужбу.

Переваги

Як розповіли прикордонники, мобільні комплекси компанії Compass Engineering обладнані як оптичною, так і тепловізійною камерою та можуть розпізнавати цілі на великих відстанях.

"За допомогою приладу прикордонники виїжджають на довірену ділянку, ведуть спостереження як вдень, так і вночі, в тому числі й за повітряним простором", - додали в Держприкордонслужбі.

Ситуація з боку Білорусі та Росії

Що стосується республіки Білорусь, то як раніше розповідав екс-командувач Об'єднаними силами ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, на прикордонній, південній частині Білорусі знаходяться 1800 військовослужбовців Сил спеціальних операцій - це два батальйони десантно-штурмових військ РБ Білорусь, а також тактична група артилерії та відповідно прикордонники.

Що стосується 1000 км лінії зіткнення з РФ, то там знаходиться близько 21000 особового складу - це два угруповання, які там створені - "Курськ" та "Брянськ", і в цих угрупованнях знаходяться підрозділи, збудовані дзеркально-бойовими порядками українських сил. Детальніше – у матеріалі.