ua en ru

У Шевченківському райсуді Києва пролунав вибух: що відомо

У Шевченківському райсуді Києва пролунав вибух: що відомо Фото: у Шевченківському райсуді Києва пролунав вибух (Віталій Носач, РБК-Україна)

У будівлі Шевченківського районного суду Києва сьогодні, 5 липня, вдень пролунав вибух.

Про це в коментарі РБК-Україна заявила спікер МВС Мар'яна Рева.

"Справді, до поліції києва надійшло повідомлення про вибух, служби прибули на місце", - розповіла вона.

Джерело РБК-Україна повідомило, що вибух міг організувати зловмисник, який у 2015 році кинув гранату у правоохоронців під будівлею Верховної ради.

Варто зауважити, що тоді ним виявився Ігор Гуменюк, який був бійцем добровольчого батальйону "Січ".

Оновлено 18:16

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що на місце події вже прибули поліцейські, слідчо-оперативні групи, спецназівці, вибухотехніки та інші необхідні служби.

"За попередньою інформацією, невстановлений зараз пристрій підірвав чоловік, якого доставили на судове засідання. Встановлюються деталі. Зберігайте спокій і не наближуйтеся до місця події. Дайте відповідним службам ефективно виконувати свою роботу", - додав він.

Оновлено 18:19

Джерело РБК-Україна зазначило, що інформація про заручника у будівлі Шевченківського райсуду, яку розповсюджують у мережі, є хибною.

Оновлено 18:24

За даними Київської міської військової адміністрації, військовослужбовці Нацгвардії привезли до приміщення суду підсудного, який підірвав у вбиральні вибуховий пристрій.

Оновлено 18:37

Джерело РБК-Україна розповіло, що зловмисник, який підірвав вибухівку, знаходиться у приміщенні один і з ним немає конвоїрів.

Оновлено 19:12

На території Шевченківського райсуду пролунав ще один вибух. Після цього туди заїхала швидка.

Оновлено 19:20

У Шевченківському райсуді знову було чути вибух, повідомляє кореспондент РБК-Україна. Після цього на територію суду заїхали дві швидкі допомоги - одна до вибуху, а інша - після.

Оновлено 19:33

З'явилися нові фотографії з місця подій.

Фото: у Шевченківському райсуді пролунали вибухи (Віталій Носач, РБК-Україна)

Що відомо про Гуменюка

У 2014-2015 роках Ігор Гуменюк служив у батальйоні "Січ" та був членом праворадикальної партії "Свобода".

31 серпня 2015 року, коли Рада розглядала так званий "закон про особливий статус Донбасу", він кинув гранату в солдатів Нацгвардії під стінами парламенту. Внаслідок цього загинуло четверо нацгвардійців, а близько 140 людей отримали осколкові поранення.

Після цього Гуменюка помістили під варту в Лук'янівське СІЗО Києва.