ua en ru

СБУ відкрила справу через падіння Іл-76 у Бєлгородській області

СБУ відкрила справу через падіння Іл-76 у Бєлгородській області Фото: СБУ відкрила справу через падіння Іл-76 у Бєлгородській області (росЗМІ)

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом падіння російського літака Іл-76 у Бєлгородській області.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомила СБУ.

"Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом падіння літака ВКС РФ "Іл-76" у Бєлгородській області. Розслідування здійснюється за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни)", - повідомили виданню.

Наразі СБУ проводить комплекс заходів для з’ясування усіх обставин падіння літака.

Досудове розслідування триває.

Що відомо про падіння Іл-76

Нагадаємо, вчора 24 січня в Бєлгородській області Росії розбився військовий транспортний літак Іл-76. Першими про це повідомили російські ЗМІ. За даними, джерел РБК-Україна він перевозив ракети для ЗРК С-300.

Своєю чергою терористичне російське Міноборони заявило, що на борту Іл-76 нібито були 65 українських військовополонених, яких готували до обміну. В ГУР МО ж заявили, що обмін дійсно мав відбутися і його було зірвано. Але заяву про те, що в літаку перебували українські військовополонені у розвідці не підтверджують. Там зазначають, що інформація щодо екіпажу Іл-76 наразі перевіряється.

Президент України Володимир Зеленський пізніше заявив, що росіяни грають із життями українських полонених, з почуттями рідних та з емоціями нашого суспільства. Він також зазначив, що необхідно встановити всі чіткі факти настільки, наскільки це можливо, враховуючи, що падіння літака сталося на російській території.

Водночас вже з'явилася і заява Генштабу ЗСУ. Також на тлі падіння Іл оприлюднив заяву і командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Більше детально про падіння Іл-76 під Бєлгородом та що відомо про цей літак - читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.