ua en ru

Саміт НАТО у Вільнюсі наблизить Україну до членства в Альянсі, - глава МЗС Литви

Саміт НАТО у Вільнюсі наблизить Україну до членства в Альянсі, - глава МЗС Литви Фото: міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс (Getty Images)

Саміт НАТО у Вільнюсі дасть змогу домогтися прогресу не тільки в практичній підтримці України, а й у наближенні Києва до членства в НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МЗС Литви.

"Напередодні саміту НАТО у Вільнюсі вкрай важливо обговорити з нашими стратегічними партнерами і друзями можливі результати саміту і домовитися про те, як ми можемо зміцнити практичне і політичне партнерство НАТО-Україна і ще більше зміцнити безпеку східного флангу", - заявив він на зустрічі з главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком.

Ландсбергіс наголосив, що Україна обов'язково вступить до Північноатлантичного альянсу.

"Україна щиро прагне виконати вимоги Альянсу і приєднається до цього клубу, який також забезпечує безпеку Литви", - наголосив міністр.

Нагадаємо, раніше Офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що Україна очікує, що на наступному саміті НАТО буде підписано документ щодо гарантій безпеки.

Крім того, раніше прем'єр Британії Ріші Сунак заявляв, що очікує на закінчення розробки гарантій безпеки для України до саміту НАТО в липні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.