ua en ru

У російської армії є певні складнощі: Гуменюк пояснила відсутність запусків "шахедів"

У російської армії є певні складнощі: Гуменюк пояснила відсутність запусків "шахедів" Фото: Наталія Гуменюк (Getty Images)

Російська армія не атакувала Україну "шехедами" в останні дні через певні складнощі. Не виключено, що шукають нові майданчики для запуску.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву керівника прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону.

"Бачимо, що баражуючі снаряди типу Shahed-131/136 або інших модифікацій ворог минулими днями чи ночами не використовував. Зокрема, починаючи з вихідних. По зведеннях Повітряних сил бачимо, що їх не було й по інших напрямках. Очевидно, що є певні складнощі", - сказала вона.

Водночас, за її словами, спостерігається активність вантажних бортів за напрямком Тегеран-Москва. "Не виключено, що вони вишикують і нові майданчики пуску, і проводять злагодження підрозділів. Для того, щоб виконувати такі завдання як масовані дронові атаки теж необхідно і навчити персонал, і розподілити обов'язки, і провести загальну координацію дій", - сказала вона.

Як зазначила Гуменюк, росіяни обізнані, що місця їх запуску відомі Україні. "І уроки, які виносяться до прикладу з атаки на Бельбек, вони теж собі вивчають і роблять висновки", - додала вона.

Зміна тактики після ударів по "Бельбеку"

Нагадаємо, 31 січня був нанесений ракетний удар по аеродрому "Бельбек"у тимчасово окупованому Криму.

Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що на аеродромі "Бельбек" було вражено щонайменше три літаки росіян, а також особовий склад.

Як заявила Наталія Гуменюк, після знищення щонайменше трьох літаків під час удару по аеродрому "Бельбек" 31 січня росіяни намагаються знайти максимально безпечні для себе рубежі пуску.