ua en ru

Російські повстанці заявили, що зайшли до передмістя Шебекіно Бєлгородської області

Російські повстанці заявили, що зайшли до передмістя Шебекіно Бєлгородської області Фото: РДК та легіон "Свобода Росії" заявили, що зайшли до передмістя Шебекіно (Getty Images)

Російські повстанці заявили, що зайшли до передмістя Шебекіно Бєлгородської області. Російські військові показали відео.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Російський добровольчий корпус" та легіон "Свобода Росії" в Telegram.

"Передова штурмова група Легіону та РДК заходить до передмістя Шебекіно", - йдеться у повідомленні.

Російські добровольці також публікують, ймовірно, відео боїв у Бєлгородській області. За їх словами, ворожа техніка ховається у лісосмугах. "РДК" та легіон "Свобода Росії" закликають російську армію здаватися.

Варто зазначити, що місцеві Telegram-канали Бєлгородської області пишуть про вибухи, обстріли та роботу ППО. У районі Шебекіно видніється дим.

Що цьому передувало

Нагадаємо, 22 травня російські повстанці оголосили про початок операції у Бєлгородській області. Легіон "Свобода Росії" та "Російській добровольчий корпус" (РДК) заявили, що хочуть звільнити регіон від путінського режиму.

Росія відразу заявила, що у Бєлгородській області діють "українські диверсанти". Проте у ГУР Міноборони наголосили, що ЗСУ не причетні до подій, а на території Бєлгородської області діють громадяни Росії.

Пізніше розвідка заявила, що надає інформацію російським добровольцям, але не передає техніку, надану партнерами.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.