ua en ru

Росія намагається приховати наслідки вибухів на кримській авіабазі "Гвардійське"

Росія намагається приховати наслідки вибухів на кримській  авіабазі "Гвардійське" Фото: аеродром "Гвардійське" (wikipedia)

Після вибухів, які чули жителі Криму в районі аеродрому "Гвардійське" у вівторок ввечері, 24 жовтня, там трапилась масштабна пожежа. Однак РФ приховує це.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "Кримський вітер".

Зокрема, NASA опублікували нові супутникові знімки карт пожеж, на яких видно, що на авіабазі "Гвардійське" сталась масштабна пожежа. Ймовірно, це сталося саме після вибухів. Однак російська окупаційна влада приховує цю інформацію.

Фото: аеродром "Гвардійське" (t.me/Crimeanwind)

Нагадаємо, ввечері вівторка, 24 жовтня, місцеві Telegram-канали повідомили про те, що у Криму чути звуки вибухів в районі Севастополя. Після цього там було оголошено про сигнал повітряної тривоги.

За словами місцевих жителів, звуки були дуже гучні, а у деяких будинках повилітали вікна.

Що цьому передувало

Учора ввечері, 24 жовтня, кримчани повідомляли у мережі про потужні вибухи, що чули у Севастополі. Розповідали про як мінімум два вибухи, причому другий було чутно навіть у Бахчисараї, що знаходиться за 30 кілометрів.

Також у Севастополі оголосили сигнал повітряної тривоги.

Вже пізніше місцевий "губернатор" Розвожаєв пояснив "бавовну" проведенням штатних заходів в акваторії в районі Кара-Коби, зокрема з використанням реактивних бомбометів. Він стверджував, що засобами РЕБ нібито "був посаджений безпілотник, який здетонував на землі, у полі".

Атака на в/ч окупантів під Севастополем

Звернемо увагу, що близько тижня тому військова частина російських окупантів у районі селища Сахарна Головка також потрапляла під удар, внаслідок чого зазнала пошкоджень.

Так, нагадаємо, що ввечері 18 жовтня у Севастополі оголосили тривогу після вибухів, які прогриміли в районі цього селища. Пізніше з'ясувалося, що поряд із населеним пунктом знаходиться щонайменше чотири склади з російською зброєю. Там зокрема зберігається і ракетне озброєння.

Пізніше, 19 жовтня, росЗМІ повідомили, що на той час у Криму були атаковані російські склади з озброєнням. Ймовірно, ракета поцілила по території складів Чорноморського флоту РФ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.