ua en ru

Постраждалі, пожежі та евакуація. Що відомо про наслідки ракетної атаки на Київ

Постраждалі, пожежі та евакуація. Що відомо про наслідки ракетної атаки на Київ Фото: наслідки ракетної атаки на Київ вночі 13 грудня (Віталій Носач, РБК-Україна)

Російська Федерація атакувала Київ ракетами сьогодні вночі, 13 грудня. Внаслідок цього в кількох районах столиці виникли пожежі. Постраждали десятки людей.

Всі подробиці нічної атаки РФ на Київ - в матеріалі РБК-Україна нижче.

Внаслідок роботи ППО по збиттю ворожих повітряних цілей у Києві загалом зафіксовано біля десятка випадків падіння уламків:

Дніпровський район

У Дніпровському районі столиці уламки ракет пошкодили фасад житлового будинку, сталося загорання. Мешканців евакуювали.

"Є багато постраждалих. Головним чином травми повʼязані з порізами від скла, внаслідок вибитих вибуховою хвилею вікон", - йдеться у повідомленні КМВА.

За даними мера Києва Віталія Кличка, у Дніпровському районі 12 постраждалих. 5 з них госпіталізували, ще 7 отримали допомогу медиків на місці.

Також у дворі житлового будинку горіли 4 автівтки. А в одній із дитячих лікарень у Дніпровському районі повибивало вікна та пошкодило центральний вхід до закладу.

Постраждалі

Кличко повідомив, що станом на 04:34 ранку у Дніпровському районі постраждало 25 людей. 13 госпіталізовані до лікарень. 12 отримали допомогу на місці.

Станом на 04:53 ранку стало відомо вже про 34 постраждалих, серед них 2 дітей.

Станом на 05:40 ранку кількість постраждалих зросла до 45 людей, в тому числі й 5 дітей. 18 осіб госпіталізували, 27 отримали допомогу медиків на місці.

"Станом на 06:00 зафіксовано 51 постраждала особа, з них 6 дітей. Найстаршій - 80 років, наймолодшій - 5 рочків", - йдеться у повідомленні КМВА.

Кличко заявив, що загалом в результаті нічної атаки ворога постраждали 53 людини.

Проблеми з водопостачанням

Внаслідок падіння уламків ракети на проїжджу частину дороги, сталося пошкодження водопровідної мережі. На місці працюють аварійні бригади.

В КМДА повідомили, що станом на 07:00 водопостачання у Дніпровському районі нормалізовано.

Деснянський район

Мер столиці повідомив, що в Деснянському районі Києва сталася пожежа в дворі багатоквартирного будинку. На відкритій території палав уламок ракети. На місці працювали пожежно-рятувальні служби.

Дарницький район

За даними КМВА, внаслідок падіння уламків в Дарницькому районі сталося загорання приватного будинку на площі 400 квадратних метрів. Опублікували й фото пожежі:

Робота ППО

За даними КМВА, силами і засобами протиповітряної оборони були знищені всі ракети, якими РФ атакувала Київ сьогодні вночі.

Обстріл лікарні

Очільник Києва Віталій Кличко повідомив, що під час нічної атаки, за попередньою інформацією, відбулося падіння ракети на територію однієї з лікарень столиці.

"У кількох корпусах закладу повилітали вікна. Одна людина постраждала. Поліція прибула на місце, оглядають воронку на території медзакладу", - йдеться у повідомленні.

Голосіївський район

У Голосіївському районі Києва зафіксовано падіння уламків на проїжджу частину дороги.

Чим били росіяни та куди цілили

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська завдали удару по Києву зенітними керованими ракетами С-400 й крилатими ракетами "Іскандер".

Як повідомив керівник ОП Андрій Єрмак, росіяни цілилися в об'єкт критичної інфраструктури. Попередньо, удар наносився модернізованими ракетами 48Н6 з комплексу С400.

Вибухи в Києві вночі 13 грудня

Сьогодні вночі, 13 грудня в столиці України пролунало щонайменше 10 потужних вибухів. Після цього в Києві та області оголосили повітряну тривогу.

Згодом Повітряні Сили ЗСУ повідомили про ракетну небезпеку в Київській та Чернігівській областях.