ua en ru

Пашинян звинуватив дві країни ОДКБ у підготовці війни в Карабасі проти Вірменії

Пашинян звинуватив дві країни ОДКБ у підготовці війни в Карабасі проти Вірменії Фото: прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян (Getty Images)

Дві країни-учасниці Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) у 2020 році допомагали Азербайджану в підготовці війни проти Вірменії у Нагірному Карабасі.

Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян під час виступу у парламенті, повідомляє РБК-Україна з посиланням на news.ru.

"У 2020 році в підготовці війни брали участь наші союзники. Не на нашому боці. Я знаю дві країни ОДКБ, які брали участь у підготовці до війни проти нас", - сказав Пашинян.

Однак називати ці країни він не став.

До цього прем'єр-міністр Вірменії заявив, що Єреван і Баку не можуть уявити собі мирний процес, оскільки не знають, що це таке. За його словами, ситуація схожа з польотами в космос, які колись здавалися неймовірними.

Пашинян також зазначив, що підписання документа між Єреваном і Баку про делімітацію ділянки кордону є великою удачею. На його думку, важливо, що делімітація відбувається відповідно до топографічної карти Генштабу Збройних сил СРСР 1976 року.

Своєю чергою спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив, що республіка зацікавлена в переговорах з Азербайджаном. Він зазначив, що діалог Єревана і Баку в рамках переговорів щодо мирної угоди триває.