ua en ru

ОП про призначення Залужного послом: процедура запущена

ОП про призначення Залужного послом: процедура запущена Фото: Валерій Залужний, екс-головнокомандувач ЗСУ (Getty Images)

Процедура призначення екс-головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного послом в Британії вже запущена. Зараз йде оформлення відповідних документів.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Зараз розпочалися процедури щодо оформлення необхідних документів, пов’язаних із призначенням Залужного на посаду посла у Британії. Надійшло відповідне подання міністра закордонних справ з такою пропозицією. Воно було підтримано та погоджено президентом України", - сказав представник ОП.

За словами Сибіги, після погодження кандидатури Залужного на посаду мають відбутися ще певні процедури.

"І після цього, формальним фіналом цієї історії є указ президента про призначення послом відповідної кандидатури, що з'явиться після отримання агреману від британської сторони", - додав він.

Залужний стане послом в Британії

Нагадаємо, 7 березня Міністерство закордонних справ України повідомило, що президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла в Британії. Україна також звернулася за агреманом до британської сторони.

Як пояснив пізніше Зеленський, робота в дипломатичному секторі була бажанням самого Залужного. Президент після відставки Залужного з посади головкома пропонував йому залишитися в команді.

Відставка Залужного

8 лютого головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який керував армією з початку російського вторгнення в Україну, пішов у відставку. На його місце було призначено командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

Наступного дня президент України Володимир Зеленський надав колишньому головнокомандувачу ЗСУ Залужному та голові ГУР Кирилу Буданову звання Героя України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.