ua en ru

Окупанти масово видають повістки кримським татарам: Ташева розкрила деталі

Окупанти масово видають повістки кримським татарам: Ташева розкрила деталі Ілюстративне фото: окупанти масово видають повістки кримським татарам (Getty Images)

У тимчасово окупованому Криму повістки отримали щонайменше півтори тисячі кримських татар після оголошення президентом РФ Володимиром Путіним мобілізації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву постійної представниці президента України в АРК Тамілі Ташевої під час брифінгу.

"Нам відомо про мінімум 1500 повісток, які роздали кримським татарам. Це була масова роздача повісток у місцях компактного проживання кримських татар, таких як шостий та сьомий Бахчисарайський район, Строганівка, Зуя, Саки, Азовське, Майське, Добровської долини", - розповіла Ташева.

Вона зазначила, що поки невідомо, скільки всього кримських татар було мобілізовано в Криму, і нагадала, що на півострові, згідно з останнім переписом населення, проживає близько 250 тисяч представників цього народу.

"Слід розрізняти роздачу повісток та мобілізацію. Це різні речі, тому що ми, як представники держави, правозахисні організації, адвокати, радили нашим громадянам, навіть коли отримали повістку, не з'являтися у військкомат, їхати", - додала Ташева.