ua en ru

NYT звинуватила штучні інтелекти у порушенні авторських прав: газета подала до суду

NYT звинуватила штучні інтелекти у порушенні авторських прав: газета подала до суду Фото: NYT звинуватила штучні інтелекти у порушенні авторських прав: газета подала до суду (flickr.net)

The New York Times заявила, що штучні інтелекти порушили її авторські права і подала до суду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

У середу американська газета The New York Times подала до суду на компанії OpenAI та Microsoft, звинувативши їх у порушенні авторських прав. За інформацією The Times, ці компанії використовували мільйони статей газети без дозволу на навчання чат-ботів, які надають інформацію читачам.

У позові газети, поданому до федерального суду Манхеттена, компанії звинувачуються у спробі "безкоштовно скористатися величезними інвестиціями NYT у свою журналістику", щоб створювати альтернативні засоби доставки інформації читачам.

"Немає нічого "перетворювального" у використанні контенту Times без оплати для створення продуктів, які замінюють Times та відволікають від нього аудиторію", - заявило видання.

OpenAI та Microsoft не відразу відповіли джерелу на запити про коментарі. Вони вважають використання творів, захищених авторським правом, для навчання продуктів штучного інтелекту "сумлінним використанням".

Добросовісне використання - це правова доктрина, яка дозволяє використовувати матеріали, захищені авторським правом, без дозволу правовласника у певних випадках.

The New York Times не вимагає конкретної суми компенсації за збитки, але газета оцінила його у мільярди доларів. Вона також вимагає, щоб компанії OpenAI та Microsoft знищили навчальні набори, які містять матеріали газети.

Переговори між газетою та відповідачами цього року про досягнення "взаємовигідної угоди" не мали успіху.

Раніше ми писали, що американський підприємець та один із засновників Microsoft Білл Гейтс розповів про майбутнє штучного інтелекту.

Також ми повідомляли, які професії зможе замінити штучний інтелект.