ua en ru

Люди з інвалідністю зможуть отримати права категорії С1. Де вже запустили навчання

Люди з інвалідністю зможуть отримати права категорії С1. Де вже запустили навчання Ілюстративне фото: в Україні люди з інвалідністю зможуть отримати права категорії С1 (Getty Images)

Міністерство внутрішніх справ запустило пілотне навчання для людей з інвалідністю на отримання водійських прав категорії С1.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МВС.

Пілотне навчання було запущено наприкінці 2023 року у місті Дніпро.

"У МВС вивчають запит на таку послугу, оскільки відповідне навчання могло б дати людям з інвалідністю додаткову можливість працевлаштування. Наразі охочі можуть доєднатися до пілоту", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що теоретична частина підготовки складає 74 години, а практична - 58,5 годин. Учні будуть проходити практику в автошколі на спеціально обладнаному автомобілі Форд Транзит із ручним керуванням.

Хто може навчатись

До навчання можуть долучитися люди з порушенням опорно-рухового апарату порушенням функцій слуху та зору, які отримали дійсну на дату подання документів медичну довідку форми №083/о.

Для вступу необхідно заповнити заяву на ім’я керівника автошколи та підготувати:

  • Копію паспорта громадянина України.
  • Копію облікової картки платника податків.
  • Медичну довідку форма №083/о.
  • Фотокартку розміром 3,5 х 4,5 см.

Нагадаємо, що з початку липня в Україні запрацювали перші п'ять автошкіл для людей з інвалідністю.

Проект реалізує Міністерство внутрішніх справ у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської. Автошколи відкрилися на базі закладів освіти системи МВС у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.