ua en ru

В "Кусум" розповіли, як допомагають лікарням та військовим

В "Кусум" розповіли, як допомагають лікарням та військовим Фото: в "Кусум" розповіли, як допомагають лікарням та військовим (прес-служба)

Група фармацевтичних компаній "Кусум" (до складу якої входить ТОВ "Гледфарм ЛТД"), попри важкі часи нарощує виробництво, аби допомагати українським медичним установам, військовим та волонтерам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення компанії.

Так, ще до початку повномасштабного вторгнення силами "Кусум" проводився ремонт цивільних укриттів для населення та здійснювалась активна інформаційна боротьба з неправдивою інформацією про ситуацію в Україні в міжнародному інфопросторі.

Із перших днів повномасштабного вторгнення і до нині "Кусум" забезпечує профільну підтримку медзакладів лікарськими засобами. Загальна вартість наданих медикаментів становить понад 40 млн гривень. Понад 400 лікарень та неприбуткових організацій вже отримали необхідні медичні засоби, які часто доставлялися в надзвичайно важких умовах, навіть під час бойових дій та обстрілів.

Окрім фармдопомоги та інформаційної підтримки, за сприяння компанії було врятовано 750 іноземних студентів із Сум. Тоді місто було повністю оточене та перебувало в блокаді. Тож понад 20 днів силами компанії здійснювалося безперебійне постачання питної води та харчування, а при першій же нагоді студентів було вивезено та доправлено в більш безпечні регіони Україні.

У перші дні повномасштабного вторгнення, у 2022 році, "Кусум" переказала на рахунки НБУ 11 млн грн на потреби Збройних сил України.

В "Кусум" розповіли, як допомагають лікарням та військовим

Окрім цього, за активної участі компанії та сприяння Посольства України в Індії, Посольства Індії в Україні, МЗС та Військово-повітряних сил Індії, в перші тижні війни було зібрано 25 тонн гуманітарної допомоги, загальною вартістю близько 52 млн гривень.

Доставка допомоги здійснювалася літаками ВПС Індії до Варшави, звідки її було доправлено в Україну. На сьогодні ця гумдопомога стала регулярною та здійснюється кілька разів на рік і розповсюджується серед військових, шпиталів, лікувально-профілактичних закладів тощо.

У травні 2022 року на потреби ЗСУ компанією було передано 20 службових автомобілів. Водночас "Кусум" здійснила другу доставку гуманітарної допомоги з Індії в Україну загальною вартістю 900 тис. доларів США.

Починаючи з осені 2022 року, коли ворожі атаки залишали українські міста без світла, компанія знайшла спосіб допомогти населенню. У найкоротші терміни сотні ліфтів багатоквартирних будинків та цивільних об'єктів були оснащені "скриньками незламності", що містили питну воду, їжу та базові медикаменти.

Тоді ж компанія провела збір коштів на гемостатичні серветки CELOX для ЗСУ та передала на передову комплекти теплого одягу, термоодяг та печі-буржуйки. Згодом були закуплені переносні електростанції для потреб СБУ.

Крім допомоги військовим, "Кусум" робить вклад й у життя цивільного населення. Зокрема, у 2023 році за сприяння компанії у Києві було облаштовано сквер, а згодом і цілий парк, де можуть відпочивати всі охочі.

Загалом на сьогодні допомога від "Кусум" вже становить понад 170 млн гривень.

Внесок компанії був оцінений та відмічений відзнакою Верховної ради "За заслуги перед Українським народом" та нагородою від президента України.