ua en ru

Крах банку Credit Suisse: власники облігацій на 5 млрд доларів оскаржили списання в суді

Крах банку Credit Suisse: власники облігацій на 5 млрд доларів оскаржили списання в суді Фото: власники облігацій Credit Suisse подали до суду (Getty Images)

Інвестори Credit Suisse, які володіли облігаціями додаткового рівня 1 (AT1) банку на загальну суму 4,5 млрд швейцарських франків (5 млрд доларів) подали до суду на швейцарського банківського регулятора, оскаржуючи законність їх списання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters .

Облігації AT1 на загальну суму 16 млрд швейцарських франків були списані минулого місяця під час порятунку Credit Suisse, що підтримується державою, його швейцарським конкурентом UBS. Це розлютило власників облігацій, які думали, що вони будуть краще захищені, ніж акціонери.

Позов, поданий 18 квітня компанією Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, оскаржує рішення FINMA, що веде до списання, повідомила юридична фірма, яка представляє власників облігацій.

"Рішення FINMA підриває довіру міжнародної спільноти до правової визначеності та надійності швейцарського фінансового центру", - заявив Томас Верлен, керуючий партнер фірми у Швейцарії.