ua en ru

Конфлікт інтересів. НАЗК виявило правопорушення у діях голови Комісії з регулювання азартних ігор

Конфлікт інтересів. НАЗК виявило правопорушення у діях голови Комісії з регулювання азартних ігор Фото: НАЗК виявило правопорушення у діях голови Комісії з регулювання азартних ігор (Віталій Носач, РБК-Україна)

НАЗК виявило у діях Голови Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Івана Рудого правопорушення, пов’язане з корупцією.

За даними агенства, Рудий вирішив помститися керівниці апарату КРАІЛ після виникнення між ними конфлікту. Тому виніс на розгляд і особисто проголосував за відкриття дисциплінарного провадження і відсторонення її від займаної посади.

НАЗК виявило в діях Голови КРАІЛ ознаки адміністративного правопорушення,
а саме - не повідомлення про реальний конфлікт інтересів, вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів.

Якщо його визнають винним, то на посадовця буде накладено адміністративне стягнення, а також його буде внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запідозрило секретаря Запорізької міськради Анатолія Куртєва в незаконному збагаченні на більше ніж 9 млн гривень.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.