ua en ru

У Херсонській області знайшли ще одну катівню окупантів

У Херсонській області знайшли ще одну катівню окупантів Фото: у приміщенні колишнього райсуду російські окупанти утримали українців (t.me/pgo.gov.ua)

У Херсонській області співробітники обласної прокуратури виявили ще одне приміщення, яке російські окупанти перетворили на катівню і в якому утримували українських громадян.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Офісу генерального прокурора.

За повідомленням прокуратури, під час окупації у цьому будинку поблизу Херсона, де до початку війни розміщувався районний суд, дислокувалися російські військові і використовували будівлю як штаб.

За попередньою інформацією, у камерах окупанти незаконно утримували цивільних з проукраїнською позицією. Слідчі дії правоохоронців допомогли виявити низку речових доказів, які були вилучені. Серед них - списки 112 громадян, щодо яких могли застосовувати фізичний і психологічний тиск. Наразі правоохоронці встановлюють усіх потерпілих від дій окупантів.



"За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури триває досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)", - йдеться у повідомленні.