ua en ru

Гретта Тунберг про підрив росіянами Каховської ГЕС: реакція світу була недостатньою

Гретта Тунберг про підрив росіянами Каховської ГЕС: реакція світу була недостатньою Фото: шведська екоактивістка Гретта Тунберг (Віталій Носач, РБК-Україна)

Реакція світу на підрив російськими терористами Каховської ГЕС була недостатньою. Такі жахливі дії залишають світове суспільство без слів.

Про це заявила шведська екоактивістка Грета Тунберг, відповідаючи на питання РБК-Україна.

"Я не вважаю, що реакція світу на цей екоцид була достатньою. Я не думаю, що взагалі якась реакція може бути достатньою, тому що такі жахливі дії лишають нас слів", - заявила вона.

Тунберг вважає, що важко реагувати на речі, які відбуваються, особливо для людей, які переживають їх.

"Тому я вважаю, що ми маємо зробити більше для людей, які постраждали в результаті цієї катастрофи, розповідати їх історії, та розповсюджувати інформацію стосовно того, що відбувається тут. Тому, ні, я не вважаю реакцію достатньою", - заявила вона.

Екоактивістка підкреслила, що світ має робити все, що в силах, розповідати про те, що відбувається.

"Також, ми маємо пам’ятати, що цей випадок не унікальний. На жаль, це лише один з жахів бойових дій, які досі продовжуються на території України, та злочинів, які Росія скоює проти українців", - заявила Тунберг.

Підрив Каховської ГЕС

Внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, Херсон й частину населених пунктів було затоплено. Рівень води піднявся не декілька метрів. Наразі вода майже відступила, а рятувальники й комунальні служби продовжують боротися з наслідками катастрофи, які спричинив ворог.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.