ua en ru

Глава Міноборони Німеччини прибула в Україну: пообіцяла ППО найближчими днями

Глава Міноборони Німеччини прибула в Україну: пообіцяла ППО найближчими днями Фото: Крістіне Ламбрехт, голова Міноборони Німеччини (Getty Images)

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт вперше з початку повномасштабної війни прибула до України. Вона анонсувала початок постачання ЗРК IRIS-T.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Welt.

За даними видання, німецька чиновниця приїхала до Одеси. Там вона оглянула німецьку ЗРК Gepard, яку раніше було передано Україні, і зазначила, що це озброєння допоможе нашим військовим захистити критичну інфраструктуру від атак російської авіації.

Також у ході зустрічі з міністром оборони України Олексієм Резніковим Ламбрехт розповіла, що перша одиниця ЗРК IRIS-T, яку Німеччина обіцяла передати ЗСУ, надійде в Україну "найближчими днями".

"Ключовий момент зараз полягає в тому, щоб ці атаки (ракетні удари - ред.), які націлені проти цивільного населення та використовуються для залякування та вбивств, щоб з цими повітряними атаками можна було боротися", - наголосила міністр.

Зазначимо, раніше Резніков в ефірі телемарафону заявляв про те, що в Україну приїхала одна людина, але хто вона і з чим приїхала міністр пообіцяв розповісти у неділю, 2 жовтня.

Оновлено 22:10

Резніков підтвердив візит Ламбрехт до України. За його словами, німецька чиновниця "привезла" добрі новини та додаткові інструменти для зміцнення української армії.

"Ми обговорили поточну геополітичну ситуацію та ситуацію з безпекою. Міністр була рада поспілкуватися з нашими солдатами та побачити систему "Гепард" на бойовому чергуванні", - написав голова українського оборонного відомства у себе в Twitter.