ua en ru

Європарламент заблокував рішення щодо бюджету Ради ЄС через Patriot для України

Європарламент заблокував рішення щодо бюджету Ради ЄС через Patriot для України Фото: Європарламент заблокував рішення щодо бюджету Ради ЄС через Patriot для України (Getty Images)

Європарламент заблокував рішення щодо фінансування Європейської Ради. Причиною стала вимога надати Україні додаткові системи ППО Patriot.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на євродепутата, колишнього прем'єр-міністра Бельгії Гі Верхофстадта у Twitter (Х).

Під час виступу у Європейському парламенті депутат з фракції Renew запропонував прибрати з порядку денного рішення про ухвалення бюджету Ради ЄС, поки європейські країни не зможуть знайти для України додаткові ЗРК Patriot.

Верхофстадт додав, що країни ЄС мають близько сотні систем Patriot, а Україна потребує семи таких установок. Заклик європейського депутата підтримали 515 парламентарів, 62 були "проти".

"Парламент відмовляється виконувати бюджет Ради, поки Європейська рада не ухвалить рішення про підтримку України додатковими протиракетними комплексами Patriot", - написав Верхофстадт у соцмережах.