ua en ru

У 4-й міській лікарні Дніпра запрацювало нове нейрохірургічне відділення

У 4-й міській лікарні Дніпра запрацювало нове нейрохірургічне відділення Фото: у 4-й міській лікарні Дніпра запрацювало нове нейрохірургічне відділення (прес-служба міськради)

У 4-й міській лікарні Дніпра відкрили нейрохірургічне відділення із сучасним обладнанням. Мер міста Борис Філатов анонсував потужні плани розвитку медицини міста на 2024-й рік.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Дніпровської міськради.

У новому нейрохірургічному відділенні встановлено німецьке обладнання, є необхідні інструменти - від новітньої операційної до спеціального мікроскопа, що підвищує точність роботи. Лише за два місяці лікарі вже прооперували близько пів сотні пацієнтів.

"Ми почали з лікування поранених бійців — виконували їм операції з відновлення периферичних нервів. Поступово отримували обладнання та інструментарій. Тепер ми надаємо допомогу пацієнтам з інсультами, пухлинами головного мозку та іншими захворюваннями центральної та периферичної нервової системи. Плани величезні у нас", - розповідає завідувач відділення, лікар-нейрохірург Ігор Кирпа.

У планах лікарні також розширення спектру нейрохірургічних втручань.

Для подальшого відновлення пацієнтів тут облаштовано пʼять палат.

Оглядаючи нове відділення, мер Дніпра Борис Філатов наголосив: попри продовження повномасштабної війни місто має потужні плани розвитку медицини та подальшого оновлення лікарень.

У 4-й міській лікарні Дніпра запрацювало нове нейрохірургічне відділення

"Розвиток медичного простору залишається одним з пріоритетів для Дніпра. Ми постійно працюємо у цьому напрямі. Щоб міські лікарні могли виконувати всі медичні пакети, передбачені НСЗУ, і надавати повний спектр медичних послуг для людей. Нова нейрохірургія в четвертій міській лікарні була дуже важлива не лише для мешканців Дніпра, постраждалих після інсультів чи різних травм, а й для військових", - зазначив Філатов.