ua en ru
РБК-Україна» Досьє політиків» Ольга Савченко

Ольга Савченко

Матеріали по темі
Досьє

Савченко Ольга Станіславівна - юрист, політик. Народний депутат Верховної ради 9 скликання від партії "Слуга народу".

Є заступником голови парламентської фракції "Слуга народу", займає посаду заступника голови Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради.

Під час виборчої кампанії 2019 року Ольга Савченко була довіреною особою кандидата Володимира Зеленського в ЦВК. Раніше - займалася захистом прав політв'язнів у справах українців в Європейському суді з захисту прав людини.

Савченко ОльгаФото: Ольга Савченко (facebook.com olga.savchenko.14224)

Біографія

Ольга Савченко народилася в Київській області (селище Гора Бориспільського району). Має два дипломи про вищу освіту. Закінчила Київський національний торгово-економічний університет за спеціальністю "Облік і аудит", а також юридичний факультет КНУ ім. Т.Г. Шевченка.

Кар'єра

Розпочала трудову діяльність в сфері юриспруденції як фахівець з міжнародного та фінансового права. Працювала юристом в науково-виробничому центрі "Ірком - ЕКТ".

Ольга Савченко вела судові процеси в Міжнародних арбітражних судах, забезпечувала юридичний супровід інвестиційних проектів.

Також Савченко брала участь в захисті прав українських політичних в'язнів, вела справи про екстрадицію громадян, які зазнали переслідувань за політичними мотивами в Європейському суді з захисту прав людини.

Політична діяльність

На парламентських виборах 2012 року Ольга Савченко була помічником кандидата в народні депутати Ігоря Фоміна від 221 округу (місто Київ).

Під час президентських виборів в Україні в 2019 році Ольга Савченко приєдналася до "ЗеКоманди", була довіреною особою кандидата на пост глави держави Володимира Зеленського в Центральній виборчій комісії.

На парламентських виборах Савченко балотуватися під №66 списку "Слуга народу" як безпартійна.

У Верховній раді 9 скликання зайняла посаду заступника голови парламентської фракції "СН", також була обрана заступником керівника Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради.