ua en ru
РБК-Україна» Досьє політиків» Михайло Крячко

Крячко

Матеріали по темі
Досьє

Михайло Крячко - український бізнесемн, політичний діяч. Депутат Верховної Ради IX скликання від партії "Слуга народу".

29 серпня 2019 року Михайло Крячко був призначений на посаду голови профільного парламентського комітету з питань цифрової трансформації.

Михайло КрячкоФото: Михайло Крячко (facebook.com Михаил Крячко)

Біографія

Крячко Михайло Валерійович народився в Запоріжжі 24 травня 1980 року. Закінчив міську середню школу №15. Першу вищу освіту здобув в Запорізькому інституті муніціпального і державного управління за спеціальністю соціолога, соціального працівника.

Крім цього, Михайло Крячко має диплом магістра державного управління Дніпропетровського регіонального інституту Національної академії держуправління при Президентові України.

Кар'єра

Після закінчення навчання в 2003 році Михайло Крячко почав працювати за фахом в управлінні праці та соціального захисту населення в Запоріжжі. До 2011 року обіймав посаду керівника сектора аналітичної та методичної роботи в Запорізькій обласній раді.

Зайнявся підприємницькою діяльністю в 2011 році, також протягом трьох років Крячко керував освітнім проектом "Політичний практикум".

У 2015 році Михайло Крячко став одним з керівників запорізького трафік-агентства ТОВ "SMMSTUDIO". Працював на посаді операційного директора компанії.

Під час президентської кампанії Володимира Зеленського Крячко був призначений довіреною особою кандидата в Запоріжжі, представляв команду "Зе!" в регіоні. Компанія SMMSTUDIO займалася рекламною кампанією Зеленського в соціальних мережах.

Крячко брав участь в парламентських виборах 2019 під №61 виборчого списку партії "Слуга народу".

29 серпня 2019 року Михайло Валерійович Крячко був зареєстрований народним депутатом Верховної ради 9 скликання, а також очолив Комітет парламенту з питань цифрової трансформації.