ua en ru
РБК-Україна» Досьє політиків» Анастасія Красносільська

Красносільська

Матеріали по темі
Досьє

Анастасія Красносільська - юрист, громадський і політичний діяч України. Народний депутат Верховної ради IX скликання від партії "Слуга народу".

29 серпня 2019 року Анастасія Красносільська була призначена на посаду голови парламентського комітету з питань антикорупційної політики.

Анастасія КрасносільськаФото: Анастасія Красносільська (facebook.com/anastasia.krasnosilskа)

Біографія

Красносільська Анастасія Олегівна народилася 23 червня 1984 року в Києві. Має два дипломи про вищу освіту.

Закінчила юридичний факультет Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана. Кваліфікацію політолога отримала на факультеті філософії в Київському національному університеті ім. Т.Шевченка.

Кар'єра

Трудову діяльність Анастасія Красносільська почала з посади помічника-консультанта народного депутата 7-8 скликань Верховної ради Павла Різаленко (від партій УДАР, БПП).

Анастасія Красносільська відома як одна з активістів кампанії зі створення Вищого антикорупційного суду. У 2016 році була призначена на посаду керівника адвокаційних програм в Центрі протидії корупції. Входила до складу членів правління Центру до травня 2019 року.

У червні 2019 року Анастасія Красносільська стала членом української делегації в GRECO (Групи держав Ради Європи проти корупції).

7 серпня 2019 року увійшла до складу консультаційної Комісії з питань правової реформи при Президенті України.

Анастасія Красносільська брала участь у позачергових парламентських виборах влітку 2019 року. Балотувалася під № 8 виборчого списку політичної партії "Слуга народу". Не є членом партії..

Під час тренінгу кандидатів в нардепи від "Слуги народу" перед виборами, зважаючи на наявність досвіду в правовій сфері та питаннях боротьби з корупцією, Анастасія Красносільська була названа головним кандидатом на посаду голови профільного комітету Ради.

29 серпня 2019 року Анастасія Олегівна Красносільська зареєстрована народним депутатом Верхховной раді 9 скликання, а також призначена главою парламентського комітету з питань антикорупційної політики.

Сім'я

Анастасія Красносільська незаміжня. Дітей немає.