ua en ru

"Віган" виграв кубок Англії, Френк Лемпард встановив рекорд "Челсі", а "Барса" стала чемпіоном Іспанії

Автор: RBC.UA
У фіналі кубка Англії "Віган" несподівано обіграв грізний "Ман. Сіті". "Реал" оступився в матчі з "Еспаньолом", що призвело до офіційного чемпіонства "Барселони". А Юпп Хайнкесс провів свій останній матч біля керма "Баварії" на рідному стадіоні в чемпіонаті Німеччини. Підопічні не підвели і розгромили "Аугсбург" 3:0.

У фіналі кубка Англії "Віган" несподівано обіграв грізний "Ман. Сіті". "Реал" оступився в матчі з "Еспаньолом", що призвело до офіційного чемпіонства "Барселони". А Юпп Хайнкесс провів свій останній матч біля керма "Баварії" на рідному стадіоні в чемпіонаті Німеччини. Підопічні не підвели і розгромили "Аугсбург" 3:0.

Читайте також: "Динамо" мінімально перемогло, Мхітарян встановив новий рекорд України, а у Кварцяного не вийшов дебютний матч

Англія

Глядачі стадіону "Уемблі" стали свідками лише одного забитого м'яча, а відбувся він на 90-й хвилині матчу. Шотландський півзахисник Шон Мелоуні зробив гольовий пас і Бен Уотсон не промахнувся по воротах Джо Харта.

Відзначимо, що "городяни" догравали дану зустріч в меншості. Аргентинський захисник Пабло Сабалета отримав червону картку на 84-й хвилині, чим і підвів свою команду.

Нагадаємо, "Манчестер Сіті" в даному сезоні не зміг захистити свій титул і може розраховувати лише на "срібло", але і воно команді ще не гарантоване. При цьому "Віган" знаходиться на 18-му місці після 36 ігор у національній першості і може в наступному сезоні вилетіти з еліти.

Лондонський "Челсі" відкрив 37-й тур чемпіонату Англії перемогою. У Бірмінгемі "аристократи" гостювали у "Астон Вілли" і змогли відвезти три очки.

Господарі поля відкрили рахунок на 15-й хвилині. Бельгійський нападник Крістіан Бентеке використовував пас французького півзахисника Якуба Силли і забив єдиний м'яч своєї команди.

Відігралися підопічні Рафаеля Бенітеса лише в другому таймі. Обидва м'ячі на свій рахунок записав Френк Лемпард, забивши голи на 61-й і 88-й хвилинах. Спочатку йому вдався чудовий обвідний удар з лінії штрафної, а потім він використовував простріл Едена Азара.

Варто згадати і дві червоні картки гравців обох команд. У "Астон Вілли" на 58-й хвилині "відзначився" Бентеке за удар Террі в груди, у "Челсі" на 45-й сфолив Рамірес.

Зазначимо, що дубль Лемпарда дозволив гравцеві стати кращим бомбардиром в історії команди. У нього на рахунку 203 м'ячі за "аристократів". Попереднє досягнення належить до Боббі Темблінгу, який грав за команду в 60-х.

Крім того, перемога над суперником дозволить лондонцям сильно підвищити шанси на "бронзу" і пряму путівку в Лігу чемпіонів.

Іспанія

Чемпіоном Іспанії з футболу сезону-2012/13 стала "Барселона". Каталонцям для завоювання титулу не треба було виходити на поле, оскільки поставлене завдання вирішили їх конкуренти.

"Еспаньол", який також виступає за столицю Каталонії, зумів відібрати очки у "Реала". Команда звела поєдинок до бойової нічиєї і позбавила суперника навіть математичних шансів на те, щоб потіснити "Барсу" з чемпіонського трону.

Відзначимо, що "синьо-гранатові" свій матч з "Атлетико" проведуть у неділю і турнірного значення для них він не матиме.

Що стосується безпосередньо даного матчу, то мадридці були змушені велику кількість часу відіграватися. На 23-й хвилині рахунок відкрив Крістіан Стуані, але на кінець години Гонсало Ігуаїн після навісу Луки Модріча зі штрафного зрівняв рахунок на табло.

Для "Барселони" завойований титул став 22-м в історії команди. Останній свій чемпіонський титул вони оформляли у 2011 році. У минулому сезоні першим був "Реал", "Барса" задовольнилася віце-чемпіонством. Нагадаємо, що "Реал" брав трофей рекордні 32 рази.

Німеччина

"Шальке" (52 очки) міг за тур до фінішу стати четвертим, але гельзенкірхенці в рідних стінах поступилися "Штутгарту" (1:2), у складі якого дублем відзначився Ведад Ібішевіч. Таким чином, шанси на завоювання путівки в кваліфікацію Ліги чемпіонів УЕФА-2013/14 зберегли три команди.

На один бал від підопічних Йенса Келлера відстає "Фрайбург", який в гостях взяв гору над "Гройтер Фюрт". Шосту позицію з 50 очками займає "Айнтрахт", який зіграв на виїзді внічию з "Вердером". Багато в чому доля четвертого місця буде залежати від результату поєдинку між "Шальке" і "Фрайбургом" в наступну суботу.

Ще три клуби - дюссельдорфська "Фортуна", "Хоффенхайм" і "Аугсбург" - в останньому турі вирішать, хто з них автоматично покине елітний дивізіон. Всі ці команди в звітному турі свої матчі програли. "Вердер" завдяки нічиїй забезпечив собі місце в бундеслізі на наступний сезон.

"Баварія", розгромивши у рідних стінах "Аугсбург", продовжила свою безпрограшну серію до 24 матчів. Дортмундська "Боруссія", поступаючись по ходу виїзного поєдинку з "Вольфсбургом" у два м'ячі, добилася нічиєї (3:3) і гарантувала собі друге місце в національній першості.

Використані матеріали УЄФА