ua en ru

В зоні АТО за добу загинули двоє військових, ще двоє поранені

В зоні АТО за добу загинули двоє військових, ще двоє поранені Фото: Андрій Лисенко

Епіцентром бойових дій залишаються західні околиці Донецька

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 22 листопада 2015 року, загинули два українських військовослужбовців, ще двоє були поранені. Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації президента України (АПУ) з питань АТО, полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу в результаті бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, ще двоє були поранені", - повідомив Лисенко.За його словами, двоє бійців померли в результаті підриву на фугасі в Станиці Луганській.

"Загинули на фугасі. Підрив був у Станиці Луганській. І по одному хлопцеві було поранено в Зайцево і Майорську", - зазначив Лисенко.

Також за словами Лисенка, за минулу добу було зафіксовано понад 50 порушень режиму тиші. За його словами, під час одного з обстрілів бойовики застосували БМП і міномети.

"На луганському напрямку противник зробив прицільний обстріл передових українських позицій у Станиці Луганській. І з протилежного боку річки Сіверський Донець бойовики вели вогонь з БМП. Також ворог застосував міномети калібру 82 мм північніше Бахмутської траси", - сказав він.

У той же час, як зазначив Лисенко, на донецькому напрямку найбільше бойовики порушували режим тиші на західних околицях Донецька.

"Епіцентром бойових дій, як і раніше, залишаються західні околиці Донецька. Найбільша кількість епізодів порушення режиму тиші з боку незаконних збройних формувань зафіксовано в Дослідному, Пісках і Мар'їнці", - сказав він.

Крім цього, представник АПУ з питань АТО заявив про три мінометні обстріли в Широкіно.

"На маріупольському напрямку найбільш складною залишається обстановка в селищі Широкіно. Вчора там відбулося три мінометні обстріли. Також провокації окупантів відбулися і на північ поблизу селища Гранітне та Петровське у Волноваському районі", - сказав Лисенко.

В зоні АТО за добу загинули двоє військових, ще двоє поранені

Фото: ситуація в зоні АТО на 23 листопада 2015 року

Нагадаємо, згідно з повідомленням штабу АТО, за минулу ніч з 22 на 23 листопада, проросійські бойовики 37 раз обстріляли сили українських військ на Донбасі.